Днес до обяд ще бъде предимно слънчево, след обяд от

...
Днес до обяд ще бъде предимно слънчево, след обяд от
Коментари Харесай

Прогноза за времето - 10 февруари

Днес до обяд ще бъде най-вече слънчево, след обяд от запад облачността ще се усилва. Това сподели за Агенция „ Фокус “ дежурният синоптик Виктория Клещанова от Националния институт по метеорология и хидрология.
Следобед от запад облачността, междинна и висока, ще се усилва и вплътнява. Ще духа до сдържан, в Западния Предбалкан краткотрайно и мощен юг-югозападен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 6° и 11°, по-високи в западната половина на Дунавската низина. В София оптималната температура ще е към 9°. Атмосферното налягане ще продължи едва да се намалява, само че ще остане по-високо от междинното за месеца.
Преди обяд над Черноморието ще е най-вече слънчево, следобяд облачността, междинна и висока, ще се усили и вплътни. Ще духа слаб до сдържан вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са сред 7° и 9°. Температурата на морската вода е 6-8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
В планините преди обяд ще е най-вече слънчево. След обяд облачността, междинна и висока, ще се усилва и вплътнява. Ще духа сдържан до мощен най-вече западен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде към 0°, на 2000 метра – към минус 3°.
През идващите три дни времето ще бъде много динамично и изменчиво. През нощта против вторник и във вторник тук-там ще превали дъжд, в планините в Западна България над 1300-1500 метра за малко в нощните часове - сняг. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще бъде сдържан, краткотрайно мощен. Температурите ще се покачат още, по-съществено минималните. Снежната завивка в Предбалкана ще се топи интензивно. През нощта против сряда и в сряда преди обяд облачността краткотрайно ще се раздра и ще намалее. Ще остане прохладно и относително топло. По-късно по здрач и през нощта против четвъртък още веднъж ще се заоблачи и ще бъде с валежи: в Северна България и високите котловинни полета - от сняг, в югоизточните и крайните югозападни региони - от дъжд. По-късно денем в четвъртък преваляванията ще спрат. Облачността ще се задържи забележителна. През нощта против петък вятърът ще отслабне.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР