Днес депутатите от гражданската квота на Демократична България Мартин Димитров

...
Днес депутатите от гражданската квота на Демократична България Мартин Димитров
Коментари Харесай

Мартин Димитров и Георги Ганев с въпрос до премиера за хибридните заплахи

Днес депутатите от гражданската квота на " Демократична България " Мартин Димитров и Георги Ганев внесоха въпрос до премиера по отношение на хибридните закани и по какъв начин им противодейства страната. Народните представители желаят информация дали се планува изработването на проект интегрирана Национална тактика за противопоставяне на комплицираните и огромни дезинформационни акции.

Ето какво е запитването им до премиера Кирил Петков:

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ,

През последното десетилетие дезинформацията и други начини за хибридно влияние от ден на ден се трансформират в основна характерност на държавното управление на Руската федерация, което ги употребява за политически, стопански и военни цели. Противодействието на дезинформацията и хибридните офанзиви в целокупност се простира оттатък ефикасните стратегически връзки и обществената дипломация, изисква сложен метод и потребление на всички детайли за отбрана на националната ни сигурност.
Противопоставянето на хибридните закани изисква взаимоотношение и добра съгласуваност сред страните от Европейски Съюз и НАТО.

Предвид гореизложеното, Моля да отговорите документално на следния въпрос:

1. Предвиждате ли и по кое време създаването на проект или интегрирана Национална тактика за противопоставяне на комплицираните и огромни дезинформационни акции, които заплашват нашата сигурност, както и нужната за осъществяването им стратегия с обезпечени средства и личен състав, както и организационни промени в бранша за сигурност?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР