Днес честваме Деня на щастието. Затова усмихвайте се повече от

...
Днес честваме Деня на щастието. Затова усмихвайте се повече от
Коментари Харесай

Усмихнете се! Днес е Международният ден на щастието

Днес честваме Деня на щастието. Затова усмихвайте се повече от всеки път. 

Щастието е положение на духа. То ни е належащо, с цел да ни поддържа живи. Не подминавайте щастието и тъкмо през днешния ден покажете своята усмивка на света. Неслучайно има не една и две сентенции за благополучие. Ето някои от тях:

1. Само един човек може да ви направи щастливи и да промени живота ви. Вие самите.

2. Животът ви ще се усъвършенства, единствено в случай че поемате дребни опасности. Първият и най-трудният от тях е да бъдете почтени със себе си.

 vujkyukuykgy

3. Спрете да мислите какъв брой сте обезпокоени и си спомнете какъв брой сте благословени. Можеше да е доста по-зле.

4. Не е въпросът какво ти се случва, а по какъв начин реагираш на това, което ти се случва. Пребройте хубавите неща в живота си, до момента в който другите изреждат нещастията си.

5. Огледайте се за позитивното в този миг. Дори да би трябвало да търсите дълго, то съществува.

 hmghmhmghm

6. Когато се усмихваш, в последна сметка заживяваш живот, който си коства усмивката.

7. Запомнете, сравнението с другите е апаш на щастието. Можете да прекарате цялостен живот в грижи за това какво имат другите, само че това няма да ви даде нищо.

8. Щастието идва по-лесно, когато се чувствате добре такива, каквито сте, без да имате потребност от нечие утвърждение.

9. Дръжте се добре с хората по пътя нагоре, тъй като може да ги срещнете по пътя надолу.

10. Дайте образец. Дръжте се добре и с почитание към всеки, даже и с тези, които са груби с вас – не тъй като те са положителни, а тъй като вие сте.

 gjmjukjk

11. Добротата не би трябвало да се бърка със уязвимост, нито прошката с приемане. Въпросът е да знаеш, че обидата и негодуванието не са път към щастието.

12. Давайте колкото се може повече, само че не позволявайте да бъдете употребявани. Слушайте деликатно другите, само че не губете личния си глас.

13. Казвайте нещата, които има потребност да бъдат казани. Говорете своята истина. Няма нищо по-тъжно от това да пазите думите, които в никакъв случай не сте имали смелостта да кажете.

14. Не можете да измененията метода, по който хората се държат с вас, нито това, което приказват за вас. Това, което можете да измененията, е методът, по който реагирате, и хората, с които избирате да сте.

15. Не може да имате положителен живот в компанията на отрицателни хора. Изследвайте нещата, които изтърпявате в дълготраен проект.

 jhmvhj,kj

16. Това, което позволявате, ще продължи. Винаги е по-добре да прекарвате повече време сами, в сравнение с да позволявате на отрицателни хора и техните отзиви да ви отклоняват от ориста ви.

17. Когато другите се държат зле с вас, тръгнете си, усмихнете се и продължете да бъдете себе си. Не позволявайте нечия жлъчност да промени индивида, който сте.

18. Вашата полезност не понижава поради неспособността на някого да ви оцени. Загубата е тяхна, не ваша.

19. Едно от най-освобождаващите неща в живота е, че не сме длъжни да харесваме всички, нито всички са длъжни да ни харесват, и всичко това е ОК.

20. Когато някой каже, че сте се трансформирали, това не всеки път е нещо неприятно. Понякога просто значи, че сте спрели да живеете по техните условия.

 bvn gfn
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР