Днес честваме 175 години българска журналистика. Тържествата започнаха в аулата

...
Днес честваме 175 години българска журналистика. Тържествата започнаха в аулата
Коментари Харесай

СБЖ: Властта се опитва да подчини медиите

Днес честваме 175 години българска публицистика. Тържествата започнаха в аулата на Софийския университет. Съюзът на българските публицисти отбелязва и 125 години проведено журналистическо придвижване в България. Честванията са под патронажа на президента Румен Радев.
От Съюз на българските журналисти показаха сериозното 111-то място, на което се намира България по независимост на словото. За съпоставяне Румъния е на 45-то място. Според Съюз на българските журналисти никоя ера не е благосклонна към острите пера. Критиките на Cъюза към днешната обстановка стигнаха до избрания като " поръчков пи ар " и " проведена агитация ". Беше подчертано, че слабата публицистика е освен пагубна за пишещите, само че и за цялото общество, тъй като е добра почва за подправени вести.

" Естествено нас ни боли най-вече за положението на българските медии. За това по какъв начин властта се пробва да ги подчини, за това по какъв начин съумяват да оказват напън посредством своите близки хора, за жалост от време на време това са и издатели, които въздействат върху публицистите, заради което нашите публицисти претърпяват, тъй като не могат да напишат истината, не могат да оповестят това, което желаят. Особено тежко е ситуацията с проверяващата публицистика. Знаете какъв брой доста нещата би трябвало да се трансформират, с цел да можем да кажем, че имаме сериозна проверяваща публицистика в България най-много с цел да можем да минем в друга ранглиста ", съобщи Снежана Тодорова, ръководител на Съюза на българските публицисти.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР