Днес британската кралица отбелязва платинен юбилей като монарх. В обръщението

...
Днес британската кралица отбелязва платинен юбилей като монарх. В обръщението
Коментари Харесай

Елизабет Втора би желала, когато принц Чарлз я наследи, съпругата му да бъде "кралица"



Днес английската кралица отбелязва " платинен " празник като монарх. В обръщението си по случай 70-ата годишнина от възкачването на трона Елизабет Втора съобщи, че би желала, когато най-големият й наследник принц Чарлз я наследи като крал на Обединеното кралство, неговата брачна половинка Камила Паркър-Боулс да бъде кралица.

Предполагаше се, че Херцогинята на Корнуол ще бъде титулувана " принцеса ", в случай че принц Чалрз стане крал. Късно нощес обаче от посланието на крилацата стана ясно, че тя би желала Камила Паркър-Боулс да бъде " кралица ". Чарлз и Камила реагираха с изказване, че са " трогнати " от думите на Елизабет Втора.

В навечерието на 70-ата годишнина Елизабет Втора се срещна с членове на локалната общественост в резиденцията Сандрингам, където почерпи с разрязана персонално от нея торта. Присъствали на приема обявиха, че 95-годишната кралица е била в " страхотна форма ", като се е смеела и се е шегувала.

Празнуването на " платинения " празник на процедура стартира през днешния ден, само че огромните тържества занапред предстоят, като кулминационната точка е през четирите почивни дни от 2 до 5 юни. Ще има доста концерти, улични празненства, боен церемониал, а резиденциите Сандрингам и Балморал ще бъдат отворени за визити.

Елизабет Втора отпътува за Сандрингам в края на януари - месец откакто анулира обичайното празнуване на Коледа там, поради увеличаващите се случаи на разновидността на ковид Омикрон.

По време на невижданите 70 години на Елизабет Втора като монарх в страната се смениха 14 министър председатели, а в музея на Мадам Тюсо бяха сложени 23 версии с нейни восъчни фигури. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР