Днес бившият футболист и треньор в Левски Цанко Цветанов празнува

...
Днес бившият футболист и треньор в Левски Цанко Цветанов празнува
Коментари Харесай

Левски поздрави Цанко Цветанов

Днес някогашният футболист и треньор в Левски Цанко Цветанов чества 51-ви рожден ден, написа уеб сайтът на " сините ".

Ето какво прибавят от " Герена " за една от легендите на футбола ни:

" Роден на 6 януари 1970 година в село Българско сливово, област Велико Търново, бранителят се състезава за " Академик " (Свищов) през 1987-1988 година, а по-късно 5 сезона в " Етър ", с който става първенец на България през 1991 година

През 1993 година минава в " Левски ". Носи синия екип в два интервала и общо 3 сезона, като и в трите стана първенец - през 1994, 1995 и 2002 година В първия и последния от тях подвигна и Купата на България. Един от най-силните леви бекове в клубната история, постоянно включващ се с прелестни пробиви в офанзива и притежаващ чудесно центриране.

В " А " група за " Левски " има 60 мача и 1 гол. За националния отбор има записани 40 участия. Бронзов медалист и 4-ти в света от САЩ-94, участник и на европейското състезание в Англия през 1996 година

Между напускането през 1995 година и завръщането в " Левски " през 2001 година игра за немските " Валдхоф " (Манхайм) и " Енерги " (Котбус), като с последния отбор има и един сезон в Първа Бундеслига. От 1998 до 2000 година играе в шотландската Висша Лига с екипа на " Абърдийн ".

След края на кариерата си бе треньор на " Етър " през есента на 2012 година, когато той още веднъж бе в " А " група.

В " Левски " работи 4 години като помощник-треньор на Станимир Стоилов в интервала 2004-2008 година и бе част от най-големите триумфи в новата история на клуба. В тези години бяха извоювани две трофеи, две купи, две суперкупи, доближат четвъртфинал в Европа и присъединяване в Шампионската Лига.

Ръководството, футболистите и чиновниците на ПФК " Левски " честитят празника на Цанко Цветанов и му пожелават здраве, благополучие, персонални и професионални триумфи ".
 От Левски към Павел Колев: Клубът ни гледа по-спокойно към бъдещето, посредством и на него
От Левски към Павел Колев: Клубът ни гледа по-спокойно към бъдещето, посредством и на него

" ПФК Левски " пожелава на Павел Колев професионални триумфи "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР