dnes.bgУвеличение на цените на бензина вероятно ще се усети до

...
dnes.bgУвеличение на цените на бензина вероятно ще се усети до
Коментари Харесай

Експерти очакват поскъпване на горивата у нас между 4 и 6%

dnes.bg

Увеличение на цените на бензина евентуално ще се усети до няколко дни

За петролните пазари това е може би най-сериозният срив в историята.

Тя заличи даже срутва на кувейтските и иракските доставки на нефт през август 1990 година, когато Саддам Хюсеин нахлу в прилежащата страна.


По-тежка е и от рецесията с ирански петрол през 1979-та година по време на Ислямската гражданска война. Как ще се отрази това на потребителите и какви ще бъдат резултатите в Европа и България - вижте.

Увеличение на цените на бензина евентуално ще се усети до няколко дни и у нас, само че няма да е толкоз фрапантно, предвиждат анализатори. Очакванията се повишаването да е в границите на 4 до 6%.

Най-лошият сюжет съгласно специалистите е горивата у нас да нарастнат с 10%. Това обаче към този момент е единствено догадка, тъй като не се знае по кое време цената на петрола на международните тържища ще се стабилизира, което може да отнеме месеци.

Експертите регистрират и обстоятелството, че има огромно количества петролни запаси в световен мащаб, по тази причина и реакцията на пазара не е толкоз мощна, оповестява Bulgaria ON AIR.

Очакванията на специалистите са през зимата цената у нас да остане малко по-висока, тъй като потреблението е по-малко в сравнение с през лятото.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР