Dnes.bgПремиерът Бойко Борисов и турският държавен глава Реджеп Тайип Ердоган

...
Dnes.bgПремиерът Бойко Борисов и турският държавен глава Реджеп Тайип Ердоган
Коментари Харесай

Дипломат: Ердоган за пореден път извива ръцете на Европа

Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов и турският държавен глава Реджеп Тайип Ердоган ще се срещнат в понеделник, а повода е обстановката с мигрантите.

Все отново Ердоган увери, че няма опасност за България от нова бежанска вълна.
" Предполагам, че срещата ще е в Истанбул. За следващ път Ердоган извива ръцете на Европа, само че този път употребява тази мигрантска вълна като оръжие. Това не са бежанци. В момента в Идлиб оръжието му не е задоволително ", сподели някогашният консул на България в Одрин Георги Димов в предаването " Денят ON AIR ".

Той не счита, че българската граница ще бъде залята от мигранти, само че гръцката граница от дълго време е залята.

" Причините за това са доста - една от тях е поради несъгласията на двете страни по всевъзможни въпроси. Чисто географски границата - на Гърция границата е доста по-голяма от нашата. Надали Ердоган ще си разреши лукса тъкмо с нас да се заяжда. От дълги години България е единствената страна, с която Турция няма проблеми ", уточни още той.
Той уточни, че Борисов продължава да се натоварва с посредническа задача сред Анкара и Брюксел, с цел да пази и изяснява турските позиции ", сподели още той.

Според Георги Димов Турция се е разположила в Сирия поради параноята от кюрдския проблем и неговото разрешаване.

" Извършва се етническо пречистване с тези 3 интервенции и на мястото на сирийските кюрди, тя желае да откри " туркоманите ". Ердоган се вживява като водач на мюсюлманския свят. Турция е там, където се развива газовата война и където сигурно ще има енергийните трасета до международните пазари ", добави той.

Според специалиста Русия пък е разположила силите си в Сирия, тъй като се е утвърдила като един от най-активните и стратегически играчи.

Чисто военно те стоят най-силно там. На терен там Русия ликвидира джихадистите. Тя е значим снабдител на енергийни запаси и там ще минават тези трасета, а те също желаят да вземат участие ", уточни Георги Димов.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте не запомнили вашата ключова дума можете да я възстановите от
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР