.dnes.bgБългарското правителство поиска няколко месеца отлагане на влизането на страната

...
.dnes.bgБългарското правителство поиска няколко месеца отлагане на влизането на страната
Коментари Харесай

Експерт: Еврозоната има огромни предимства

.dnes.bg

Българското държавно управление изиска няколко месеца отсрочване на влизането на страната във валутно-обменния механизъм ERM ІІ.

" В българското общество се породиха доста страхове, тъй като се чуват спорни послания. За тези 23 година режимът на валутния ръб се оказа изумително сполучлив в България след огромната рецесия. Българинът привикна да има твърди, здрави пари в джоба си ", разяснява преподавателят по банково право проф. Валери Димитров в " Денят ON AIR ".

По думите му през последните години растежът на спестяванията у нас е незабравим.
" Преминаването в еврозоната значи да се върнем към един по-различен паричен режим. Българска народна банка ще стане част от системата банки, членове на еврозоната. Паричната политика ще се организира от ЕЦБ ", изясни Димитров пред Bulgaria ON AIR.

Той посочи, че България ще влезе в чакалнята с закрепен курс, което значи, че няма за какво хората да се тормозят за своите спестявания.

" Еврозоната има големи преимущества. Много малко световни вложители схващат какво е валутен ръб. Присъединяването значи, че България влиза в полезрението на световните вложители - това е зоната на благоденствието ", сподели още преподавателят по банково право.

Той е безапелационен, че влизането в еврозоната би било голяма крачка напред за България.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте не запомнили вашата ключова дума можете да я възстановите от тук .

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР