Днес беше открито 41-то издание на международното туристическо изложение World

...
Днес беше открито 41-то издание на международното туристическо изложение World
Коментари Харесай

Министерството на туризма участва в международното туристическо изложение World Travel Market в Лондон

Днес беше намерено 41-то издание на интернационалното туристическо ревю World Travel Market в гр. Лондон, което тази година се организира в хибриден формат - присъствено от 1 до 3 ноември 2021 година и виртуално в интервала 8-9 ноември. На националния щанд дружно с Министерство на туризма се показват общо осем съизложители - туроператори и две общини - Столична община и Варна. Англия е един от предпочитаните за страната ни пазари, а присъединяване на България е в сходство с Програмата за национална туристическа реклама през 2021 година В рамките на ревюто взе участие екип на министерството на туризма, воден от заместник-министър Ирена Георгиева, която през днешния ден организира работни срещи с едни от водещите туроператори на пазар Англия.

World Travel Market /WTM/ е най-голямата борса за експерти в туристическата промишленост и второто по величина в света туристическо ревю след ITB - Берлин. Традиционно форумът събира десетки хиляди гости - експерти от туристическата сфера. Всички участници - както посетителите, по този начин и изложителите съставляват огромно многообразие от компании и браншове, артикули, услуги на работещи в туристическата промишленост.

Страната ни е позната измежду жителите на Англия като дестинация, предлагаща най-вече почивки на море и ски ваканции. През 2021 година се удостоверява наклонността измежду английските туристи, почивали отвън страната си, да предпочетат да посетят позната дестинация, като 53% от тях считат, че тестването за COVID-19 при пътешестване в чужбина е доста значимо за тяхната сигурност.

В тази връзка България има извънреден капацитет за увеличение броя на пътуванията от Англия за културно-познавателни обиколки, СПА и уелнес, комбинирани турове на море и планина и други профилирани форми на туризъм като еко и селски туризъм, авантюристичен, голф, бизнес и конгресен туризъм /MICE/, фестивален и други, които ще бъдат показани на българския щанд пред многохилядната аудитория по време на туристическото ревю.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР