Днес беше изтеглен пълният жребий за първото издание на отборния

...
Днес беше изтеглен пълният жребий за първото издание на отборния
Коментари Харесай

Започваме с Великобритания за ATP Cup

Днес беше изтеглен цялостният чоп за първото издание на отборния тенис шампионат за мъже ATP Cup, който стартира на 3 януари 2020 година. България е в група " С " дружно със съставите на Англия, Белгия и Молдова и ще играе дуелите си в Сидни. Другите групи са в Пърт и Бризбейн, оповестява БНР.

Националите стартират против британците. Те са в състав: Григор Димитров (играещ капитан), Димитър Кузманов, Александър Лазаров, Александър Донски и Адриан Андреев.

Страната ни зае мястото на Швейцария в потока след отказването на Роджър Федерер, като само последният противник на Григор Димитров и компания не бе явен – а точно съставът на молдовците, чийто водещ тенисист е Раду Албот, който е №46 в света.

Англия взе участие благодарание на „ предпазения ранкинг “ на Анди Мъри, до момента в който Давид Гофен повежда белгийците.

В първата среща на 3 януари Григор Димитров ще се изправи против Мъри и компания в късния мач на " Кен Розуол Арина ". 

Турнирът има награден фонд от 15 милиона $ и ще носи 750 точки за ранглистата на победителите. При избора на участници се гледа единствено ранкинга на най-високо класирания играч от всяка страна.

Всеки тим ще се състои от до петима тенисисти, а всеки конфликт – от два мача на сингъл и един на двойки. За да бъде в новата класация, всяка страна би трябвало да разполага с най-малко двама тенисисти, имащи АТР ранкинг на сингъл и най-малко още един, който има подобен на сингъл или на двойки.

Точки се заработват с всяка една победа в шампионата, а какъв брой са те зависи от позицията на спечелилия в ранглистата, както и мястото на опонента му. Ако състезател всред първите 300 победи представител на топ 10 в груповата фаза, той ще получи 75 точки. Ако това се случи на четвъртфинал – 120 точки, на полуфинал – 180, а на край – 250.

Ако пък в груповата фаза надиграе играч, който е отвън топ 100, получава 20 точки. При сходен триумф на четвъртфинал заработва 25 пункта, на полуфинал – 35, а на край – 50. Ако тенисист отвън топ 300 надиграе представител на топ 100 в груповата фаза, получава 25 точки, на четвъртфинал – 35, на полуфинал – 55, а 85 взима, в случай че това се случи в борбата за купата.

При двойките тази точкова система не важи. Всяка победа в груповата фаза носи 25 точки, на четвъртфинал – 35, във финалната четворка – 55, а на финал – 85.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР