Днес Българското национално радио (БНР) отбелязва 88 години от създаването

...
Днес Българското национално радио (БНР) отбелязва 88 години от създаването
Коментари Харесай

БНР връчва голямата награда "Сирак Скитник" и годишните си награди

Днес Българското национално радио (БНР) отбелязва 88 години от основаването си. На 25 януари 1935 година министър-председателят Пенчо Златев изпраща до цар Борис III за одобряване Наредба-закон за радиото, която царят утвърждава с декрет на идващия ден. Така радиоразпръскването става държавна благосъстоятелност.

По традиция БНР ще означи рождения си ден с тържествена гала по връчване на годишните награди на публичното радио и на Голямата премия " Сирак Скитник ".

Голямата премия на Българското национално радио " Сирак Скитник " е учредена през 2001-а година. Тя носи името на първия основен началник на радиото - тогава радио София, Панайот Христов с артистичен псевдоним Сирак Скитник – надарен художник, стихотворец, критик и държавник. През 2023 година се навършват 140 години от рождението и 80 години от гибелта му.

Освен огромната премия " Сирак Скитник " за важен принос в развиването на БНР като социална медия, ще бъдат връчени и годишните награди за радиожурналистика за открояващо се наличие пред микрофона, за отстояване на хрумвания и позиции, които утвърждават престижа на БНР през 2022-а година, и за радиопредаване/радиопроект/мултимедиен проект/музикален план на БНР – групова премия за професионализъм и истински хрумвания през 2022-ра година.

Призьорите в трите категории се избират от Обществения съвет на Българското национално радио от всички номинирани.

Церемонията по връчването на премиите ще бъде в Първо студио на БНР от 19 часа, и ще бъде предавана онлайн в ефира на стратегия " Хоризонт ", на радио Пловдив и радио Стара Загора, както и на.
По обявата работи: Николай Петров БНР подкасти: 257 podcast Music point show Великите европейци
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР