Днес автомобилният алианс обединяващ Renault Group, Nissan Motor и Mitsubishi

...
Днес автомобилният алианс обединяващ Renault Group, Nissan Motor и Mitsubishi
Коментари Харесай

ALLIANCE 2030 : Какво да очакваме от Алианса RENAULT, NISSAN & MITSUBISHI

Днес автомобилният алианс сплотяващ Renault Group, Nissan Motor и Mitsubishi Motors Corporation показа новата си карта за развиване към 2030 година.

Стратегията на колоса се концентрира върху електрическите коли и свързаността в решенията за подвижност, като единствено в електрификацията на бъдещите си модели той ще влага 23 млрд евро през идващите 5 години, слага си за цел повишение на заимстването на платформи с предстоящо такова до 80% през 2026 година, въвеждане на нови пазарни предложения- Mitsubishi ще стартира две такива в Европа, създадени въз основата на модели на Renault, и други.

От Алианса анонсират, че до 2030 година, на пазара ще бъдат показани 35 нови напълно електрически модела, които ще бъдат създадени на пет общи и особено създадени за електрическа задвижваща система платформи- CMF-AEV за бюджетни модели, KEI-EV за субкомпактни модели, LCV-EV за лекотоварни модели, CMF-EV- световна модулна платформа, интегрирана в началото в напълно електрическите Nissan Ariya и Renault Megane E-Tech Electric, и CMF-BEV, която ще бъде показана на пазара през 2024 година, и при която в компактни размери ще могат да бъдат осъществени задвижващи мощности с самостоятелност от до 400 километра. На базата на последната ще бъдат създадени и серийните разновидности на новото Renault R5 и наследникът на Nissan Micra.

Nissan ще показа напълно нов и създаден въз основата на платформата CMF-BEV на алианса 100% електрически модел, който ще замести Micra в Европа и ще се създава в новия промишлен център Renault ElectriCity във Франция. Марката ще бъде и главен мотор в създаването на SSB (solid-state battery) батерийни модули.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР