Днес Ангела Меркел стана вторият най-дълго управлявал канцлер в съвременната

...
Днес Ангела Меркел стана вторият най-дълго управлявал канцлер в съвременната
Коментари Харесай

Меркел е вторият най-дълго управлявал канцлер на Германия

Днес Ангела Меркел стана вторият най-дълго управлявал канцлер в актуалната история на Германия, изпреварвайки една от най-големите фигури в европейската история след Втората международна война, написа " Дейли телеграф ".

Меркел е на власт 5144 дни. Тя изпреварва Конрад Аденауер. Той е създател на Християндемократическата партия (ХДС) и индивидът, който построи интернационалната известност на Западна Германия след войната по време на ръководството си от 1949 до 1963 година

Сега Меркел, която постави клетва на 22 ноември 2005 година, е единствено зад различен колос от ХДС, а точно Хелмут Кол. Но възможностите й да изпревари индивида, който я приготви за властта, са дребни. Ангела Меркел би трябвало да остане на власт още 726 дни, с цел да задмине ръководството на Кол от 5869 дни.

65-годишната удостовери предходната година, че ще се отдръпна от политиката на идващите избори, като разгласи, че " този четиригодишен мандат е последният ми като канцлер на Германия ". Тя означи, че през 2021 година няма да се кандидатира за народен представител и канцлер.

Единственият сюжет, при който Меркел може да изпревари Кол, е, в случай че тя остане отпред на краткотрайно държавно управление до договаряне на съдружно ръководство.

" Стабилност " е основната дума в немската политика - Меркел е едвам осмият канцлер след Втората международна война. Малцина са планували преди 15 година, че щерка на източногермански свещеник ще се трансформира в един от най-силните водачи на Германия.

Тя се възползва от тежката работа на предшественика й Герхард Шрьодер за модернизиране на обществената система и гения да договаря обединения с платформи за пробутване на леви обществени промени и консервативни стопански политики.

Когато напусне властта, ръководството на Меркел евентуално ще бъде запомнено като време на невиждана икономическа непоклатимост в страната, както и ерата, в която крайнодясна партия - " Алтернатива за Германия " - за първи път от войната се трансформира в сериозна мощ в немската политика.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР