Днес американският производител на луксозни електромобили Lucid разкри нови подробности ...

Днес американският производител на луксозни електромобили Lucid разкри нови подробности

Lucid получава 3.4 млрд долара от Саудитска Арабия. Строи завод за 155 000 електромобила годишно

Днес американският производител на първокласни електрически автомобили Lucid разкри нови детайлности за проектите си за бизнес развиване на територията на Саудитска Арабия.

В резултат на подписано съглашение с Министерство на вложенията на Саудитска Арабия („ MISA “), Саудитският фонд за индустриално развиване („ SIDF “), Emaar, Gulf International Bank и други, автомобилната компания де чака да получи финансова помощ и преференции в размер на до 3.4 млрд щатски $ през идващите 15 години, които ще бъдат употребявани за построяването и създаването на напълно ново индустриално оборудване на територията на Саудитска Арабия.

Новото оборудване на - AMP-2 (Advanced Manufacturing Plant #2) се чака да бъде с годишен потенциал от 155 000 автомобила, като локалната администрация е удостоверила желанието си да поръча до 100 000 от електрическите автомобили на американската компания за срок от 10 години.

Първата стъпка в активността на AMP-2 ще бъде по този начин нареченото CKD (Complete Knock-Down) произвеждане, което съставлява сглобяване на локално равнище на авансово конфигурирани в завода на Lucid в Съединени американски щати елементи, възли и конструкционни детайли.

На по-късен стадий от развиването на комплекса, в него ще бъде сложено началото на същинското произвеждане на електрическите автомобили на Lucid, като в началото цялата продукция ще бъде предопределена за пазара на Саудитска Арабия.

Източник: auto-press.net


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg