Днес абитуриентите от ГПЧЕ Ромен Ролан“ трябваше да се сбогуват

...
Днес абитуриентите от ГПЧЕ Ромен Ролан“ трябваше да се сбогуват
Коментари Харесай

Изпращането закъснява, но ще се случи!

Днес зрелостниците от ГПЧЕ „ Ромен Ролан “ трябваше да се сбогуват с учебно заведение, учители, другарства. Тяхното изпращане , както е признато да го назоваваме, закъснява. То не се случи по този начин, както младежите желаят, а техните учители и родители чакат. Но те ще се случи, тъй като постоянно има на следващия ден .



„ Вчера може, през днешния ден – не може!

Ти мойто „ през вчерашния ден “ няма да го бараш!
-.... а той къде е?
- Замина.
- Кога отпътува?
- ВЧЕРА...

Вчера ние живяхме по този начин. А през днешния ден?

Днес, те са нашето на следващия ден , тъй като декларират самоуверено, че не се нуждаят от страдание, а от ТЪРПЕНИЕ. ОТГОВОРНОСТ. РАЗБИРАНЕ.

Ето какво споделят зрелостниците от ГПЧЕ „ Ромен Ролан “ в обществената мрежа:

ТЪРПЕНИЕ. ОТГОВОРНОСТ. РАЗБИРАНЕ.

Това са качества, които всеки един пораснал човек би трябвало да има. И ние пораснахме, може би малко по-бързо, в сравнение с ни се искаше.

Днес трябваше да бъде нашето изпращане . Последното „ сбогом ” с учебното заведение ни за доста хора се трансформира от очакване в съвсем угаснала вяра. Не и за нашия екип. От ден 1 на изключителното състояние ние не сме спрели да работим, да мислим, да творим.

Нашият випуск е не по-малко неповторим от останалите. Именно тъй като заслужава уместно прощаване, ние седмица след седмица се събираме да планираме по какъв начин да го изпълним.

Всяка нова спънка трансформираме в ново предизвикателство и източник на ентусиазъм. Всяка нова въпросителна ражда нов успореден сюжет, който би могъл да се случи. Но това не ни е отказало и няма да ни откаже. Съобщението за това, че изпращанията ще могат да се случат, въпреки и със забавяне, въпреки и при избрани ограничавания, ни зарадва. Управляващите демонстрираха схващане. Сега е наш ред.



ТЪРПЕНИЕ. ОТГОВОРНОСТ. РАЗБИРАНЕ.

Времето сега е толкоз по-различно от това, което е било минали години. Изисква и ние да имаме друга разлъка с учебното заведение. Никой не пожела да ни я отнеме, просто по този начин се случи.

Но в случай че в действителност сме пораснали, ние би трябвало да потвърдим, че можем да се оправим със обстановката като зрели хора. Ние от екипа, който приготвя изпращането – учители и възпитаници, в съдействие с шефа на гимназията, поехме отговорността за това макар всички ограничавания да създадем по този начин, че випускът ни да успее да каже „ довиждане ” на мястото, където всички ние станахме хора. Но от ВСИЧКИ НАС зависи това да се случи.

От ВСИЧКИ НАС зависи ние да сме здрави, с цел да се сбогуваме. От ВСИЧКИ НАС зависи нашите близки да са здрави, с цел да ни поддържат. От ВСИЧКИ НАС зависи дали ще успеем заедно да броим до 12. Но и от ВСИЧКИ НАС зависи това да се случи по реда, по който ни е разрешено.

ТЪРПЕНИЕ. ОТГОВОРНОСТ. РАЗБИРАНЕ.
Такова е времето, в което живеем – ужасно, неспокойно, нестабилно. Всеки ден, всеки час, всяка минута носят със себе си промени, нови и нови мотиви за терзание. Но успеем ли да надмогнем делника, ще пристигна време и за празника. Свикнали сме да получаваме всичко незабавно, на момента, а за някои неща са нужни време.

И в цялата релативност на обстановката, в която сме, ние, хората, които провеждат изпращането, ще ви кажем: НАДЕЖДА ВИНАГИ ИМА . Каквото зависи от нас, ние ще създадем, само че са ни нужни вашето самообладание, вашето схващане и вашата отговорност. Заедно ще можем да изпълним най-необикновеното изпращане, което който и да е випуск е имал.

Ще оставим нашата диря в историята на учебното заведение и дано тази диря ни показа в най-хубавата ни светлина, с цел да може с горделивост в бъдещето и учители, и възпитаници да кажат „ Аз бях част от Галактика 2020! ”

А учителите и управлението на гимназията сервират на своите деца любов и споделят своето благопожелание за тях:

„ Скъпи дванадесетокласници!

По случай вашето довеждане докрай, с доста любов, ние - управлението и вашите учители - ви сервира ярък взор към най-хубавите ви години в гимназията - годините, в които образовахте мозъците, само че и душите си, създадохте трайни другарства, годините, в които дружно преживяхме доста!

Желаем на всички вас да претворите днешния си ярък ентусиазъм в подготвеност настойчиво да следвате задачите, които сте си сложили! Останалото ще се причисли към вас по пътя ви.

Защото сте призвани да градите бъдещето на този наш по-добър свят “.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР