Днес, 31 януари 2022 г., със съдействието на Министерството на

...
Днес, 31 януари 2022 г., със съдействието на Министерството на
Коментари Харесай

България дари 258 570 ваксини против COVID-19 на Босна и Херцеговина

Днес, 31 януари 2022 година, със съдействието на Министерството на външните работи, Министерството на здравеопазването и посолството ни в Сараево, България подари на Босна и Херцеговина 258 570 ваксини срещу COVID-19.

С този акт страната ни освен показва виновното си отношение към битката с пандемията, само че и насочва обръщение, че Босна и Херцеговина има правилен другар и сътрудник в лицето на българската страна в напъните за превъзмогване разпространяването на вируса и икономическото възобновяване. На церемонията по предаването участваха основните секретари на Министерството на външните работи и Министерството на гражданките въпроси на Босна и Херцеговина.

Направеното подаяние е в продължение на поредната политика на България, почнала от деня на признаването на Босна и Херцеговина като самостоятелна страна преди 30 години и траяла до момента в поддръжка на нейния разцвет и непоклатимост, европейска и евроатлантическа интеграция. Засилването на двустранните връзки във всички сфери от съвместен интерес основава удобни предпоставки за опознаване на народите на двете страни, които са исторически свързани от епохи, както и опция за надграждане на политическия разговор на високо и най-високо ниво. В знак на благодарност, че преди 30 години България бе първата страна, признала независимостта на Босна и Херцеговина, довечера Националната библиотека в Сараево ще бъде осветена с цветовете на българския народен байрак.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР