Днес, 30.09.2022 г., Софийска градска прокуратура (СГП) измени обвинението на

...
Днес, 30.09.2022 г., Софийска градска прокуратура (СГП) измени обвинението на
Коментари Харесай

Обвиниха Димитър Любенов с Панамерата в умишлено убийство

Днес, 30.09.2022 година, Софийска градска прокуратура (СГП) промени обвиняването на Димитър Любенов, притеглен към наказателна отговорност за пътнотранспортното произшествие от 25.09.2022 година на Околовръстен път, от обвиняване за по неволя в такова за съзнателно закононарушение.

Съобразно събраните в началния стадий от следствието доказателства Д. Л. беше притеглен в качеството на обвинен за това, че при пътнотранспортно произшествие на 25.09.2022 година към 04,05 ч. на Околовръстен път по несъобразителност е предизвикал гибелта на 64-годишения Лорен Пети. и телесни повреди на 62-годишната Б. Л. и 46-годишния П. П. – закононарушение по член 343, алинея 3, б. „ б ”, вр. член 342, алинея 1, прочие 3 от Наказателен кодекс.

В хода на следствието бяха събрани доказателства, че обвиненият е управлявал лекия автомобил след приложимост на кокаин и с централизация на алкохол в кръвта си 1,73 промила. Към момента е открито, че скоростта на автомобила е била 195 км/ч при ограничаване 80 км/ч, както и че приближавайки лекия автомобил, в който са били потърпевшите, обвиненият не е подхванал дейности за понижаване на скоростта или прекъсване.

С разпореждане по член 219, алинея 1 от Наказателно-процесуален кодекс обвиняването е изменено и Д. Л. е притеглен за това, че нарушавайки разпоредбите за придвижване по пътищата по отношение на режима на скоростта и пренебрегвайки възбраната да ръководи моторно транспортно средство след приложимост на алкохол и наркотични субстанции, е осъществил пътнотранспортно произшествие и съзнателно е предизвикал гибелта на Л. П. и междинна телесна щета на Б. Л. Установено е, че телесната щета на П. П. е лека такава. Според обвиняването казусът е изключително тежък и заради това действието е квалифицирано като закононарушение по член 342, алинея 3, б. „ в “ от Наказателен кодекс.

Обвиняемият е с мярка за неотклонение „ задържане под стража “, взета от Софийски градски съд по искане на СГП:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР