Днес, 26 ноември, Възстановителният център за деца с онкохематологични заболявания

...
Днес, 26 ноември, Възстановителният център за деца с онкохематологични заболявания
Коментари Харесай

Центърът за деца с онкохематологични заболявания в Опицвет почете Свети Стилиян Детепазител

Днес, 26 ноември, Възстановителният център за деца с онкохематологични болести в село Опицвет уважи Свети Стилиян Детепазител

В началото на тази година Община Костинброд одобри мощите на настойника на децата – Свети Стилиян Детепазител. На 15 февруари Отец Ангел, нравствен надзирател към Софийска Митрополия, донесе мощите на “Св. Стилиян Детепазител “ в единствения в България Възстановителен център за деца с онкохематологични болести в село Опицвет, община Костинброд.



На днешния празник признателен молебен в възхвала на Св. преподобни Стилиян Пафлагонийски Детепазител отслужиха Белоградчишкият свещеник Поликарп - Викарий на Софийския митрополит, отец Дамян, отец Николай и отец Желязко Симонов.

Дарената парченце от Св. Стилиян Детепазител на възстановителния център е положена в едноименния параклис, намиращ се в двора на онкоцентъра в село Опицвет, община Костинброд.

След молебена Белоградчишкият свещеник Поликарп удари за първи път камбаната на параклиса и всички присъстващи се помолиха пред мощицата на Светията.



На благодарствения молебен участваха зам.-кметът на община Костинброд господин Александър Ненов, кметът на село Петърч господин Борислав Борисов, шефовете на възстановителния център господин Пламен Белчев и госпожа Маргарита Борисова, чиновници от общинска администрация-Костинброд и чиновници на възстановителния център за деца с онкохематологични болести.

Честит празник!

Нека Свети Стилиян закриля всички деца!

 

Още от СОФИЯ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР