Днес, 22 януари 2020 г., 44-тото Народно събрание гласува прекратяване

...
Днес, 22 януари 2020 г., 44-тото Народно събрание гласува прекратяване
Коментари Харесай

Владимир Савов, член на КФН, се оттегли предсрочно от поста си

Днес, 22 януари 2020 година, 44-тото Народно заседание гласоподава преустановяване на мандата на члена на Комисията за финансов контрол (КФН) - господин Владимир Савов. Той подаде молбата си за предварително отдръпване от поста на 20-ти януари. Оттеглянето му се случва преди края на шестгодишния му мандат. Г-н Владимир Савов, като член на Комисията, подпомагаше политиката по разбор и оценка на рисковете на финансовите пазари, рационализиране на надзорната процедура и отбрана ползите на вложителите, застрахованите и обезпечените лица.

Г-н Савов ясно съобщи претекстовете за решението си, които са на основа бъдещо развиване в областта на стратегическото ръководство. В новия си професионален път той ще поеме позиция в интернационална организация, основана отвън България, като неговият професионализъм и дипломатически умения, както и владеенето на няколко непознати езика са главните мощни страни, с които ще заеме новия си пост.

Председателят на Комисията за финансов контрол - господин Бойко Атанасов, се обърна към екипа на Комисията с признателност за приноса на господин Савов както на равнище експертиза, по този начин и във връзка с напъните му за показване и позициониране на КФН в интернационален проект.

„ Г-н Владимир Савов е извънреден експерт и му поисквам триумф в новите професионални провокации като откровено имам вяра, че ще можем да продължим да споделяме положителни практики от общата ни работа. "

По мотив избора на нов член на Комисията господин Атанасов сподели: „ Предприел съм нужните дейности за показване на кандидатури за нов член на Комисията пред народните представители в Парламента. Позицията е основна за екипа на КФН, ето за какво акцентът ще е върху опита и уменията, както и върху положителната известност на личността. "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР