Днес, 21 септември 2018 г. /петък/, „Инерком България“ ЕАД, след

...
Днес, 21 септември 2018 г. /петък/, „Инерком България“ ЕАД, след
Коментари Харесай

Ново уведомление до КЗК от „Инерком България“ ЕАД


Днес, 21 септември 2018 година /петък/, „ Инерком България “ ЕАД, след забележителна смяна в събитията и отстраняването на всички предпоставки и изразени опасения от Комисията за защита на конкуренцията по идната централизация, подаде в Комисията ново съобщение по реда на член 79, алинея 1 от Закон за защита на конкуренцията. Това оповестиха от българската компания, определена от ЧЕЗ а.с. за покупател на активите й в България.

От Инерком изясняват, че в групата е осъществено преструктуриране, вследствие на което дружествата-производители на електрическа сила от фотоволтаични централи към този момент не са част от портфолиото й.

Планираната централизация ще бъде осъществена въз основа на контракта за покупка на акции, подписан на 23 февруари 2018 година сред „ ЧЕЗ “ а.с. и „ ЧЕЗ Бългериън Инвестмънтс “ БиВи от една страна, като Продавачи, и „ Инерком България “ ЕАД като Купувач.

Надяваме се на бързо решение от страна на Комисия за защита на конкуренцията след отстраняването на откритите от Комисията предпоставки за основаване на централизация, декларират в известието си от „ Инерком България “ ЕАД.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР