Днес, 20. април, СУ “Георги Бенковски“ – Пазарджик отбелязва своя

...
Днес, 20. април, СУ “Георги Бенковски“ – Пазарджик отбелязва своя
Коментари Харесай

СУ “Георги Бенковски“ отбеляза патронния си празник

Днес, 20. април, СУ “Георги Бенковски “ – Пазарджик отбелязва своя патронен празник.

49 години то носи почтено името на една от най-светлите и героични персони от Априлското въстание Георги Бенковски – образец и ентусиазъм във времена на тествания и ненаситен апетит за духовни и национални полезности.

Денят е значим за цялата учебна общественост. Този празник не е като другите до момента. Той е друг, само че все по този начин важен, трогателен и предстоящ.

И в изискванията на обществена изолираност и отдалечено образование празникът сплоти възпитаници, учители и родители. Благодарение на голямата мотивация в електронна среда младите гении сътвориха за празника под надпис “Ние и Бенковски “ стихове и песни, презентации и клипове, рисунки и колажи. Отличените произведения от конкурс “СУ “Георги Бенковски “ търси гений “ са споделени в платформа MS Teams и уеб страницата на учебното заведение. Компетентно жури ще излъчи спечелилите в другите посоки и възрастови групи. Тази година има и премия на публиката, излъчена посредством онлайн гласоподаване на паралелките. По традиция Училищното настоятелство обезпечи премиите за участниците. Те го заслужават! Дори и в пандемични времена не стопират да вълнуват, зареждат и въодушевяват.

Докато има възпитаници и учители,

Бенковски не може да бъде пропуснат!

А Хвърковатата чета ще препуска

вечно във нашите сърца!

Честит празник!

*Източник - СУ “Георги Бенковски “ – Пазарджик
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР