Днес (19.10, петък) започва осмият АСТ Фестивал за свободен театър

...
Днес (19.10, петък) започва осмият АСТ Фестивал за свободен театър
Коментари Харесай

Започва АСТ Фестивал за свободен театър 2018

Днес (19.10, петък) стартира осмият АСТ Фестивал за свободен спектакъл 2018.
Традиционното откриващо празненство с вход свободен ще се организира в ДНК – пространство за актуален танц и пърформанс от 21:00 ч. Специални посетители ще бъдат бандата Les Animaux Sauvages - Сибила Серафим (актриса, певица и пианистка), Насо (вихрен вокал) и Чарли (продуцент, китарист и капитан). От София, през Париж, Лондон и Берлин, те ще ни потопят в еуфоричната танцувалност на биполярното въодушевление в музиката си.
Oсмoто издание на най-големия фестивал в България за без значение театрално изкуство ще продължи до 25-ти октомври в София. Публиката още веднъж ще може да стане очевидец на най-хубавото от актуалната българска самостоятелна сцена, интернационална селекция и богата паралелна стратегия със специфични събития, полемики, уъркшопи и посетители от над 10 страни.
Фокусът на българската селекция е опитът на ръба на познатите жанрове. Тя ще покаже осем ярки представителя на откривателския дух в театралното изкуство. От документалния спектакъл, през актуалния танц и пърформанс, до интерактивните формати, сетивната апаратура и психодрамата, всеки от спектаклите развива личен театрален език, с цел да комуникира своите послания.

Международната паралелна и просветителна стратегия на ACT Фестивал за свободен спектакъл също търси пресечната точка сред българската аудитория и театрално поле, интернационалния опит и универсалните тематики, където те се срещат. Сред акцентите в нея са лекции и шерване на опит за драматургия и нови режисьорски, репетиционни и кастинг подходи, работилници за коренно театрално наличие и уъркшопи за ефикасна прочувствена и сетивна връзка сред артист и аудитория.
Резултат от АСТ-ивната позиция на Асоциация за свободен спектакъл на европейската самостоятелна сцена е и инициираната от нея нова Европейска асоциация за самостоятелни изпълнителски изкуства. Целта на новата организация е да сплоти опитни организации и национални представители на самостоятелната изпълнителска сцена от всички европейски страни и да усъвършенства законовата рамка, инфраструктурата и опцията за обмяна на опит сред артистичните групи и създатели.
Повече за ACT Фестивал за свободен спектакъл можете да намерите тук:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР