Днес, 18 юли, се отбелязва Международният ден на Нелсън Мандела,

...
Днес, 18 юли, се отбелязва Международният ден на Нелсън Мандела,
Коментари Харесай

Денят на Нелсън Мандела: 67 минути в полза на обществото

Днес, 18 юли, се отбелязва Международният ден на Нелсън Мандела, оповестяват от южноафриканското посолство.
От там приканват представителите от всички сфери на живота да прекарат 67 минути от времето си в работа на обществото на рождения ден на Нелсън Мандела – 18 юли. Това символизира 67-те години то живота му, които Мандела отдаде в работа на човечеството, борейки се за независимост, истина и мир. Днес можете да отделите 67 минути от времето си като помогнете на възрастни хора, осигурите храна на нуждаещи се, прекарате време с деца в неравностойно състояние, извършите подаяние за почтени дела и така нататък Списъкът е дълъг, изборът на идея, на която ще посветите 67 минути от времето си на 18 юли, е ваш.
Посолството ни ще прекара своите 67 минути като взаимодейства със сираците от фондация " Агапедия " и им подари четива, тетрадки, тоалетни такъми, играчки, допълват още от посолството.
Денят на Мандела през 2018 година е от особена значимост, защото означаваме 100-годишнината от рождението на именитата икона и един от най-великите водачи, раждани на африканска земя. Това е една изключителна опция за хората по целия свят да осмислят виталния му път и завета, който оставя, прецизират от посолството.
Международният ден на Нелсън Мандела ознаменува един цялостен живот, предан в работа на Южна Африка и на света. Обявен е на 18 юли 2009г., след единомислещо решение на Общото заседание на Организация на обединените нации.
18 юли е и дата символизираща близостта и сходствата сред нашите две страни и нации. Това е и рождената дата на Апостолът на свободата, един от най-големите герои на България – Васил Левски, който също се е борил за избавление, истина, за " чиста и свята република ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР