Днес 14 октомври е Световният ден на стандартизацията. Всяка година

...
Днес 14 октомври е Световният ден на стандартизацията. Всяка година
Коментари Харесай

14 октомври - Световен ден на стандартизацията

Днес 14 октомври е Световният ден на стандартизацията. Всяка година на този ден се почитат напъните на хилядите специалисти по света, които си сътрудничат в границите на IEC, ISO, ITU за създаването на доброволни интернационалните стандарти. В същността си стандартите сплотяват мненията на международни специалисти в разнообразни промишлености, за улеснение на търговията, разпространяване на познания, софтуерен прогрес и нововъведения.

Във връзка празника, всяка година ръководителите на трите организации IEC, ISO, ITU подписват послание, очертаващо настоящата посока на развиване.

Посланието е ориентирано към позитивната смяна, обезпечена от потреблението на интернационалните стандарти, вследствие на хармонизиране на положителните международни практики.

В днешно време ролята на интернационалните стандарти е извънредно значима. Те се явяват мощен инструмент за позитивна смяна, посредством основаване на общодостъпни пазари и подобаваща за стимулиране на напредък бизнес среда, отчитайки климатичните промени и опазването на околната среда. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР