Днес, 14 март 2018 година, най-известният учен на нашето време

...
Днес, 14 март 2018 година, най-известният учен на нашето време
Коментари Харесай

10 цитата от Стивън Хокинг, които ще ви накарат да се замислите

Днес, 14 март 2018 година, най-известният академик на нашето време напусна този свят. Той живее живот изпълнен с мъдрост, комизъм и религия.
Ето 10 цитата от Стивън Хокинг, които ще ви накарат да го помните постоянно и да се сещате за него и нещата, които е правил.
1. Трябва единствено да се вгледаме в себе си, с цел да забележим какъв брой образован живот може да се развие в нещо, което не бихме желали да срещаме.
2. Картината, която имахме за Космоса, се е трансформирала доста през последните 40 години и аз съм благополучен, че съм съдействал най-малко малко за това.
3. Когато се попита: " Какво е правил Бог, преди да сътвори Вселената? " св.Августин не ни дава отговор: " Подготвял е пъкъла за тези, които задават сходни въпроси. " Вместо това споделя, че времето е характерност на Вселената, която Господ е основал, и то не е съществувало преди зараждането на тази Вселена.
4. Трябва да има нещо доста особено по отношение на границите на Вселената. И кое е по-специално от изказванието, че няма граници? Не бива да има граници и за човешките старания. Всички сме разнообразни. Колкото и неприятен да наподобява живота, постоянно има нещо, в което да успееш. Докато има живот, има и вяра.
5. Никога не се отхвърляй да работиш. Работата ти дава смисъл и цел, тъй като без нея животът е празен.
6. Когато упованията са сведени до нула, човек в действителност прави оценка всичко, което има.
7. Животът би бил драматичен, в случай че не беше занимателен.
8. Във Вселената е допустимо примитивният живот да е доста постоянно срещан, до момента в който интелигентният - прекомерно рядко. Някои биха споделили, че в действителност му следва да се появи и на Земята.
9. Напълно редно е да се вършат неточности. Нищо не е напълно, тъй като в случай че съществуваше съвършенство, не бихме съществували ние.
10. Айнщайн е бъркал, като е казвал, че: " Бог не играе на зарове ". Наличието на черни дупки допуска, че Бог освен си играе на зарове, само че от време на време ни обърква, като ги хвърля там, където не можем да ги забележим.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР