Днес 13.03.2018 в Многофункционална спортна зала на Първа езикова гимназия,

...
Днес 13.03.2018 в Многофункционална спортна зала на Първа езикова гимназия,
Коментари Харесай

120 деца взеха участие в спортен празник „Бързи и сръчни“ за 3-ти клас Победител е СУ „Найден Геров“

Днес 13.03.2018 в Многофункционална спортна зала на Първа езикова гимназия, се организира втори кръг от спортният празник „ Бързи и сръчни “ за III клас, проведен от дирекция „ Спорт “ при " Община Варна ".

В конкуренцията се включиха 11 варненски учебни заведения, с над 120 участника. Състезанието мина с доста позитивни страсти и безредици. Като във всяка конкуренция и тук имаше спечелили, които получиха купи и медали, а за всички участници бяха планувани дарове и грамоти връчени от специалиста в дирекция „ Спорт “, Данчо Илиев.

Отборите на учебните заведения се състояха от 5 момчета и 5 девойки от III клас и две запаси. След пробягването на трасето, което включваше – спринтово тичане, слалом сред конуси, провиране, прескок и шут с крайник на топка във врата, с обща дължина 30 метра, финалното класиране, се подреди по следния метод:

1. Победителите са учениците от VII СУ " Найден Геров

2. На второ място са ОУ " Васил Априлов "

3. Трето място за СУ " Димчо Дебелянов “

4. На четвърто място след извънредно оспорвано тичане ЧОУ " Малкия принц "

Инициативата на Дирекция „ Спорт “, Община Варна е дълготрайна и ориентирана към развиване на двигателните и обществените умения на учениците посредством спортни интензивности, поднесени по занимателен за тях метод.

Утре /14.03.2018 г/ следва да се организира съревнование по лека атлетика за I-II клас в Семеен кодекс „ Локомотив “, а в четвъртък /15,03.2018 г/ още веднъж в залата на Първа ЕГ е втория кръг от „ Бързи и сръчни “ за втори клас.

През месец април е заложен и финалният трети кръг, в които ще бъде излъчен и сложен победител сред учебните заведения за всяка възраст по настрана, а за всички състезатели ще вземат участие в изтегляне на лотария с доста предметни награди.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР