Днес 13.03.2018 в Многофункционална спортна зала на Първа езикова гимназия,

Днес 13.03.2018 в Многофункционална спортна зала на Първа езикова гимназия, ...

120 деца взеха участие в спортен празник „Бързи и сръчни“ за 3-ти клас Победител е СУ „Найден Геров“.

Днес 13.03.2018 в Многофункционална спортна зала на Първа езикова гимназия, се проведе втори кръг от спортният празник „Бързи и сръчни“ за III клас, организиран от дирекция „Спорт“ при "Община Варна".

В надпреварата се включиха 11 варненски училища, с над 120 участника. Състезанието премина с много положителни емоции и вълнения. Като във всяка надпревара и тук имаше победители, които получиха купи и медали, а за всички участници бяха предвидени подаръци и грамоти връчени от експерта в дирекция „Спорт“, Данчо Илиев.

Отборите на училищата се състояха от 5 момчета и 5 момичета от III клас и две резерви. След пробягването на трасето, което включваше – спринтово бягане, слалом между конуси, провиране, прескок и шут с крак на топка във врата, с обща дължина 30 метра, финалното класиране, се подреди по следния начин:

1. Победителите са учениците от VII СУ "Найден Геров

2. На второ място са ОУ "Васил Априлов"

3. Трето място за СУ "Димчо Дебелянов“

4. На четвърто място след изключително оспорвано бягане ЧОУ "Малкия принц"

Инициативата на Дирекция „Спорт“, Община Варна е дългосрочна и насочена към развитие на двигателните и социалните умения на учениците чрез спортни активности, поднесени по забавен за тях начин.

Утре /14.03.2018 г/ предстои да се проведе състезание по лека атлетика за I-II клас в СК „Локомотив“, а в четвъртък /15,03.2018 г/ отново в залата на Първа ЕГ е втория кръг от „Бързи и сръчни“ за втори клас.

През месец април е заложен и финалният трети кръг, в които ще бъде излъчен и комплексен победител между училищата за всяка възраст по отделно, а за всички състезатели ще участват в теглене на томбола с много предметни награди.

Източник: dnesplus.bg