Длъжностни лица предупредиха туристите, снимащи пожари да стоят далеч от

...
Длъжностни лица предупредиха туристите, снимащи пожари да стоят далеч от
Коментари Харесай

Испания предупреди туристите да стоят далеч от пожарите

Длъжностни лица предизвестиха " туристите, снимащи пожари " да стоят надалеч от огъня, вилнеещ в Източна Испания, като обявиха, че зяпачите се излагат на риск и пречат на напъните за потушаване на пламъците.
Повече от 500 пожарникари, подпомагани от 20 самолета и хеликоптера, се борят с пожар четири дни след експлоадирането му край село Вилянуева де Вивер в област Валенсия, оповестиха от службите за незабавна помощ.

Полицията е забелязала 14 велосипедисти наоколо до мястото на случая, които се опитвали да го прегледат от близко, съобщи пред кореспонденти Габриела Браво, районен началник на вътрешните работи в област Валенсия.

" Още един път молим и най-много туристите да не се занимават с „ огнен туризъм ”, да не се доближават до периметъра на рисковата зона ", сподели тя.

Първият огромен пожар в Испания за тази година унищожи над 4 000 хектара гори и принуди 1 700 селяни да изоставен домовете си в областите Валенсия и Арагон, оповестиха публични лица.

Един пожарникар леко е наранил ръката си, до момента в който се е борил с огъня, оповестиха от службите за незабавна помощ.

Около 200 поданици от региона Теруел в Арагон са получили позволение да се върнат по домовете си в неделя, оповестиха управляващите.

Испанският министър-председател Педро Санчес ще посети региона в на следващия ден, оповестиха от кабинета му.

Жителите обявиха, че пожарът може да има опустошително влияние върху локалната стопанска система, която зависи от туризма.

" Хората тук живеят от колоездене, туризъм и няколкото бара ", споделя Хорхе Граусел, 72 година " Виждате това и то е злополука за всеки, който обича природата ", добави той.

Необичайно сухата и топла зима в някои елементи на Южна Европа породи опасения, че може да се повторят опустошителните горски пожари от предходната година.

Миналата година в Европа бяха унищожени към 785 000 хектара, което е повече от два пъти повече от средногодишната стойност за последните 16 години, въз основа на статистиката на Европейската комисия.

В Испания 493 пожара са унищожили рекордните 307 000 хектара земя през предходната година, съгласно Европейската осведомителна система за горските пожари на Комисията./БГНЕС

Мадрид / Испания
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР