Длъжни сме ДБ, Продължаваме промяната, както и всички други по-малки

...
Длъжни сме ДБ, Продължаваме промяната, както и всички други по-малки
Коментари Харесай

Иво Мирчев: ПП и ДБ трябва да се обединят заради протестиращите

Длъжни сме Демократична България, " Продължаваме промяната ", както и всички други по-малки цивилен и политически организации, да предложим обединен политически индивид, вместо да вършим следващото роене и разделяне. Това разяснява пред Българска национална телевизия Иво Мирчев от " Демократична България ".

За той бе сбит, че за първи път има подобен на третия ден от основаването на кабинет у нас. По думите му точно поради протестиращите хора през вчерашния ден било нужно политическото обединяване. Целта на Демократична България преди изборите да реализират съгласие и да се явят на изборите с Политическа партия. Като политически индивид да участват и цивилен организации като " Правосъдие за всеки ", БОЕЦ, " Ние идваме " ", посочи още той. Разговорите обаче предстояли.

Поводът на митинга беше " завръщането на Газпром " в България. По тази тематика Иво Мирчев описа, че през вчерашния ден по време на митинга, му е звъннал вицепремиерът Христо Алексиев, който го е уверил, че Акт 16 на газовата връзка ще бъде даден на 1 октомври. Дал също гаранции, че 3-те танкера, които са контрактувани от държавното управление, също ще бъдат употребявани.

По отношение на разпада на 47 Народно събрание Иво Мирчев изясни: " Можехме да реализираме доста по-добро движение в тази коалиция, можехме вместо от време на време част от партиите да се държат като дребни деца, да подходим доста по-зряло към целия развой. Загубихме два месеца в това да спорим кой да стане началник на Българска народна банка, като на 400 км има война, има енергийна рецесия . Демократична България беше с претенциите да е разсъдъка в тази коалиция, да бъде слепящия детайл сред партиите.

Но дано да сме почтени, още от началото тази коалиция тя не е естествена, тя е формирана от извънредно разнообразни партии. Ако изключим Демократична България и Политическа партия с всички останали имаме много разлики по доста тематики ".
 Коалицията Демократична България разисква явяването на избори
Коалицията Демократична България разисква явяването на избори

Важно е да се продължи партньорството с Политическа партия, счита Сандов
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР