Длъжен съм да спазвам закона! В решението за Индустриалната зона

...
Длъжен съм да спазвам закона! В решението за Индустриалната зона
Коментари Харесай

Областният управител Ст. Христов: Не приемам обвиненията на кмета Стоянов, областният управител не е враг на Благоевград и не е обявявал война, на която и да е община

Длъжен съм да съблюдавам закона! В решението за Индустриалната зона има нарушавания в процедурата. Направени са инструкции до Общинския съвет по какъв начин пропуските да бъдат поправени, сподели губернаторът на ексклузивен брифинг.

Областният шеф на Благоевград Стоян Христов свика медиите на ексклузивен брифинг, откакто кметът на града Илко Стоянов съобщи пред медии, че след следващото върнато решение на ОБС, този път касаещо построяването на Индустриална зона, отношението на Областна администрация и в частност на губернатора, е същински тероризъм във връзка с общината и Благоевград.

Веднага след конференцията регионалният шеф пожела да отговори на нападките и заяви, че повода за връщането на решението са пропуски в процедурата, и че той като представител на страната е задължен да съблюдава закона.

„ Не одобрявам обвиняванията на кмета Стоянов. В изказванията му се приказва за война, само че не знам за каква война става въпрос. Уверявам ви, че регионалният шеф не е обявявал война, на която и да е община в Област Благоевград “, сподели Христов и добави: „ В никой случай регионалният шеф не е зложелател на Благоевград.

Възможността, която е дадена в закона на регионалния шеф, е да връща решения, с цел да могат те да бъдат законосъобразно поправени. Точно и ясно е указано какво да направи Общински съвет да поправят позволените пропуски и да се извърви процедурата.

Преди няколко часа при мен беше един от кметовете на огромна община, който търсеше подпомагане от регионалния шеф за решение на проблем. Търсеше посредством диалог. Комуникации посредством медиите не вземат решение проблемите на хората. Редно е да седнем с кмета на една маса и дружно да обсъждаме проблемите и дадем решения, сподели Христов.

Експертът от дирекция „ Административен надзор “ Б. Александрова, която присъстваше на брифингаобясни, че в съответния случай за индустриалната зона, преди да се промени собствеността на парцелите, е трябвало да се промени тяхното предопределение. „ В случая това не беше направено. Това е и главната причина за връщането на решението “, сподели тя.
Б. Георгиева

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР