Джузепе Конте, преподавател по частно право във Флорентинския университет, напълно

...
Джузепе Конте, преподавател по частно право във Флорентинския университет, напълно
Коментари Харесай

Въпреки обещанията, новият италиански премиер ще е технократ

Джузепе Конте, учител по частно право във Флорентинския университет, изцяло незнаен за множеството италианци и за огромна част от университетските среди, ще има задачата да извърши 38-те точки от държавното съглашение, подписано от двете антисистемни политически сили в Италия, написа испанският в. "Паис ".

Италианското антисистемно Движение "Пет звезди " и крайнодясната "Лига " дълго време се отнасяха с пренебрежение към вероятността властта да отиде в ръцете на технократ, вместо определен от народа политик, написа английският в. "Файненшъл таймс ". Но гневната битка за превъзходство сред партийните водачи с упоритости за премиерския пост Луиджи ди Майо и Матео Салвини ги накара да изберат трети вид за началник на изпълнителната власт, отбелязва френският в. "Фигаро ".

Ако бъде утвърден от президента Серджо Матарела (на снимката), Конте ще стане 65-ият министър-председател за последните 72 години в страна, където министър председателите оцеляват приблизително по година и два месеца, показва "Паис ". Премиерът ще съставлява държавно управление, което даде обещание да се бори с Европейски Съюз за всичко, от икономическата политика до имиграцията и външните работи. Липсата на политически опит и слабите връзки на Конте с двете партии, сигурно ще породят въпроси до каква степен ще бъде сполучлив на поста, а това в допълнение ще усложни връзките сред Брюксел и третата по величина стопанска система в еврозоната.

През последните дни водачите на "Пет звезди " и "Лига " Луиджи ди Майо и Матео Салвини сформираха обща управническа стратегия, която обръща тил на строгите икономии и диктатите на Брюксел, написа в. "Фигаро ". Тази вероятност тревожи финансовите пазари. В окончателната версия на програмата най-малко не попадат провокиралите потрес ограничения, появили се в предходни версии, в това число възможното излизане от еврото и едностранно задраскване на част от колосалния обществен дълг.

Според италианския щемпел Салвини ще оглави министерството на вътрешните работи, а Ди Майо ще стане министър на икономическото развиване и труда, прибавя френското издание.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР