Джойнт-венчърът ще разполага с персонал от 3500 душиToyota се съюзява

...
Джойнт-венчърът ще разполага с персонал от 3500 душиToyota се съюзява
Коментари Харесай

Toyota и Panasonic ще правят батерии за електромобили

Джойнт-венчърът ще разполага с личен състав от 3500 души

Toyota се съюзява с Panasonic в създаването и производството на акумулатори за електрически автомобили (снимка: Toyota)

Японските компании Toyota Motor Corp. и Panasonic Corp. подписаха съглашение за основаване на взаимно сдружение, което ще създава акумулатори за електрически коли, гласи публично известие от тази седмица.

Дейността на новото сдружение ще включва изследвания, разработки, индустриален инженеринг, произвеждане, приемане на поръчки и ръководство, свързани с автомобилни литиево-йонни акумулатори, твърдотелни акумулатори и батерии от последващо потомство.

Съотношението на дяловото присъединяване в взаимното дружество ще бъде 51% за Toyota и 49% за Panasonic. След като договорът получи, вероятно, утвърждение от органите за защита на конкуренцията в съответните страни и райони, сдружението би трябвало да проработи през 2020 година

Toyota ще взе участие в джонт-венчъра с съоръжение и личен състав в областите на разработките и индустриалния инженеринг, свързани с акумулаторни кафези. Panasonic ще се включи с съоръжение, други активи, личен състав и запаси за създаване, индустриален инженеринг и произвеждане.
още по тематиката
Общият брой на чиновниците от двете сдружения, които ще бъдат трансферирани в новата взаимна компания, е 3500. Продуктите, създавани от предприятието, ще се продават на разнообразни автомобилни производители, най-много посредством Panasonic.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР