Джошуа vs Поветкин: Гладиаторите на XXI век Колизеумите в древен

...
Джошуа vs Поветкин: Гладиаторите на XXI век Колизеумите в древен
Коментари Харесай

Джошуа vs Поветкин: Гладиаторите на XXI век

Джошуа vs Поветкин: Гладиаторите на XXI век

Колизеумите в античен Рим, Пула, Арл, Поцуоли и Ним са приветствали най-великите гладиатори преди 20 века. Хиляди гърла са приветствали античните биткаджии. Емоциите в попитата с кръв пясъчна сцена са карали жителите дълги месеци да разясняват видяното.

С идването на Антъни Джошуа на боксовия престол в тежка категория традицията беше възобновена. Британската суперзвезда ще изиграе пети следващ мач на футболен стадион. Нещо нечувано от времената на Джак Демпси и Джак Джонсън.

Live Boxing Anthony Joshua vs Povetkin
Live event 22 september 2018
Stream Live Boxing: https://t.co/Ch4wslIYdX#boxing #Anthony Joshua #Povetkin #AnthonyJoshuavsPovetkin live pic.twitter.com/sOoF34B6tq
— soentara (@soentara77) 22 септември 2018 година
Около 70 000 почитатели на стадион „ Уембли “ ще поддържат 28-годишния англичанин от Лондон, който залага три от международните трофеи при най-тежките плюс още един пояс.

От другата страна на кръга излиза един от най-опитните боксьори в категорията. Александър Поветкин (34 победи, 24 с нокаут и 1 загуба) влетя с гръм и тропот при експертите. Той завоюва безусловно всичко в олимпийския бокс, отпред с купата от Игрите в Атина 2004. Със своя атрактивен жанр 39-годишният деец се добра до международната купа през 2011-а след зрелищна победа над Руслан Чагаев. Последваха четири следващи отбрани преди апетитът на Поветкин да насочи взор към властелина в тежка категория Владимир Кличко. Техният мач се очакваше да бъде супер представление, само че се трансформира в урок. Украинецът доминираше тотално в мача и смъкна на три пъти в нокдаун руснака пред неговите почитатели в Москва. Сбърканата тактичност и неспособността на Поветкин да се оправи с обсега на Кличко костваха много скъпо. От екипа на Саша се оправдаха с мръсната тактичност на първенеца, който при всяко съкращаване на дистанцията лягаше върху кандидата. В резултат на това Поветкин призна по какъв начин седмици след мача е имал болки в кръста.

След този злощастен мач руснакът направи нова впечатляваща серия от осем следващи победи. Той се беше договорил да се бие с Дионтей Уайлдър за купата на Световния боксов съвет през май 2016-а, само че срещата пропадна. Причината беше позитивен допинг тест за Поветкин със станалото митично вещество мелдони. Американеът се отдръпна от мача, а идващият дуел на руснака също попадна. Поветкин трябваше да се бие с Бърмейн Стивърн, само че даде нов позитивен тест, този път за остарин. Провинението на богатира от Чехов бързо беше забравено, откакто той заплати санкция от $250 000.

Въпреки всички неприятности Поветкин съумя да си проправи път до нова офанзива на купата. Той стана формален кандидат на Световната боксова асоциация. В последния собствен мач през март нокаутира брутално Дейвид Прайс. Малко по-късно на същата галавечер на градския стадион в Кардиф Антъни Джошуа се оправи с Джоузеф Паркър и събра три от четирите най-престижни трофеи.

В своя финален дуел британецът (21 победи, 20 с нокаут) за пръв път в своята кариера завоюва със съдийско решение. Той сподели, че може да бъде толерантен и да се приспособява съгласно стила на съперника. Здравата брадичка на Паркър беше от голям плюс за него в тази среща, тъй като той отнесе доста тежки удари.

Сега задачата пред Джошуа ще е доста по-различна. Гигантът ще има 10 см ръстово и 17 см преимущество в обсега довечера. Подобни бяха индикаторите и при мача Кличко – Поветкин.

Подгряването на срещата мина при отзивчив звук. Възпитаният Поветкин по този начин и не се опита да вкара конспирация в срещата. Вместо това сподели почитание към втория олимпийски първенец, който ще се изправи против него.

Анализаторите не престават да се питат дали руснакът ще може да отговори на скоростта и тайминга на първенеца. Това ще бъде основният детайл в мача, тъй като против Дейвид Прайс се видя по какъв начин Поветкин е извънредно открит, а отбраната му не е на равнище. Поветкин даже чу отброяване от рефера в третия рунд преди да вкара феноменалния удар, с който приспа Дейвид Прайс.

На кантара Поветкин беше повече от убеден. Той показва съвършена форма, а анализаторите означиха, че неговото тегло е най-ниското от 2009-а година насам.

Феновете на бокса постоянно са обичали сравненията сред актуалните боксьори и митове. Галавечерта на стадион „ Уембли “ връща времето до 1973-а, когато на кръга се качиха две знакови имена. Тогава първенецът Джо Фрейзър изглеждаше разрушителна мощ със своите мощни крошета, нападателния жанр и желанието да нокаутира своите по-високи противници. Срещу него се изправи различен олимпийски първенец, боксьор без загуба, с впечатляващ растеж и нокаутираща мощност – Джордж Форман. Дербито не се получи, тъй като Фрейзър шест пъти беше свален в нокдаун единствено за два рунда, което накара реферът да приключи срещата.

Дали в този момент ще се повтори сюжетът от мача преди 45 години? Остава доста малко време преди да разберем.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР