Джорджо Армани приветства гостите в Париж за своето ревю на

...
Джорджо Армани приветства гостите в Париж за своето ревю на
Коментари Харесай

Армани заслепява с пайети и кристали от Париж

Джорджо Армани приветства гостите в Париж за своето ревю на висша мода в минималистична, интимна конюнктура, демонстрирайки шлифована сбирка, обсипана с кристали, пайети и искра.

Италианският дизайнер, чиито творения се носят от кралски особи и холивудски звезди, разноски по подиума модели в многопластови рокли от черен тюл, елегантни сака с прибавен искра и транспарантни топове с елементи на цветя. Манекенките демонстрираха якета с флорални щампи и дълги сини бричове, изрязани от преливащи се материи. Други дефилираха с бухнали топове или якета, покрити с десетки панделки от розов тюл.

Поредната наградна гала в никакъв случай не е надалеч и дизайнерът предложи избор от блестящи рокли, обгръщащи силуета или обемни, копринени или кадифени, без презрамки или покрити с пайети, в цветове, вариращи от Барби розово до наситено синьо.

Както постоянно, той заложи на присъщите за тоалетите си плещи, искрящи органза и сатен и обилие от искра в най-голямата сбирка за сезона, включваща общо 92 модела.

Изпращайки манекенките на подиум с нежно преливаща геометрия, именитият дизайнер пожела да " даде ново пространство на блясъка и фриволността ", въодушевен от вселената в жанр ар деко на полската художничка Тамара де Лемпицка.

В края на шоуто Армани, който след броени дни ще стане на 88 години, едвам се появи от тъмнината за нормалния си реверанс.

Седмицата на модата в Париж, която продължава до четвъртък с дефилета на " Balenciaga ", " Jean Paul Gaultier " и " Fendi ", е влиятелна витрина за определена група фешън къщи, чиито облекла са усърдно ушити на ръка от висококвалифицирани занаятчии, предава Българска телеграфна агенция.

Макар да съставлява дребна част от продажбите за първокласните марки, висшата мода е главен маркетингов мотор за промишлеността.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР