Джонатан, най-старата костенурка в света, отбеляза 190-ия си рожден ден

...
Джонатан, най-старата костенурка в света, отбеляза 190-ия си рожден ден
Коментари Харесай

Най-старата костенурка в света празнува 190-ия си рожден ден

Джонатан, най-старата костенурка в света, означи 190-ия си рожден ден на английския остров Света Елена в Атлантическия океан дружно с локалните хора, които отпразнуваха празника в петък, заяви Агенция Франс Прес.

" Помислете за това, в случай че се е появил на бял свят през 1832 година, Господи, какъв брой се е трансформирал светът от този момент ", споделя Джо Холинс, пенсиониран ветеринарен доктор на острова, който се грижи за костенурката.

" Световни войни, напредък и проваляне на Британската империя, губернатори, крале и кралици, които са се наследявали, толкоз е изумително ", сподели той.

Джонатан, който е най-малко на 190 години, е най-старата известна костенурка и най-старото известно живо животно, обитаващо сушата. Вписан е в Книгата на върховете Гинес.

Костенурката живее от 1882 година на острова и възрастта й не е тъкмо известна. Снимка, запечатала идването й на острова, сочи, че животното към този момент е било на най-малко 50 години при идването си. Сега живее в резиденцията на губернатора дружно с други три костенурки - Дейвид, Ема и Фред.

Жителите на острова проведоха тридневни тържества за рождения ден на Джонатан. В събота ще му бъдат препоръчани обичаните зеленчуци, а в неделя ще има и торта. Специална пощенска марка е валидирана на острова в чест на празника. Костенурката към този момент е на монетите от пет цента и върху имиграционните печати.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР