Джон Иснър безспорно остави своята следа в тениса. „Big John",

Джон Иснър безспорно остави своята следа в тениса. „Big John", ...

Бивш представител на Топ 10 извън първите 30 в ранглистата


Джон Иснър безспорно остави своята следа в тениса. „Big John", вече на 35 продължава да се състезава на най-високо ниво. Американецът имаше своите големи успехи и незабравими моменти в световния тенис, като с помощта и на мощния си сервис, успя да спечели някои големи трофеи. 208-сантиметровият гигант бе част от финалите наATPпрез 2018 година, а през същия сезон, триумфира и на мастърса в Маями. Дългият мач между Джон Иснър и Кевин Андерсън, среща продължила близо 7 часа в1/2финалите на Уимбълдън, със сигурност няма да се забрави от хората, които обичат този прекрасен спорт.

Световният номер 28 спечели голяма част от титлите си на американска територия и донесе радост на сънародниците си. Сега обаче, за първи път от август 2011 година, американският тенисист ще напусне топ 30.

Проблемът за финалиста от Маямиopen2019 бе, че не успя да защити точките си в настоящото издание на надпреварата. Вчера Иснър загуби от Роберто Баутиста Агут след здрава битка, 3 сета, и 2 часа и 18 минути класен тенис. Във вчерашния мач, един от най-високите в тура имаше своите шансове да достигне до успеха, но в решителната част Иснър загуби тайбрека със 7 на 9 точки. Определено се забелязва спад в представянето на американския ветеран, но той със сигурност ще опита да се завърне най-малкото в топ 20 на световния тенис, а нека да припомним, че дълги години Джон бе първа ракета на Сащ.

Бившият №8 в света е изиграл само 3 турнира от началото на сезона, тъй като той сподели, че не желае да поема рискове заради пандемията от коронавирус. Джон не участва и на откритото първенство на Австралия, след като взе решение да остане близо до семейството си и да не се подлага на 14-дневната карантина, през която трябваше да премине всеки тенисист. След края на Маями мастърс сезонът продължава с турнири на клей, а Иснър ще опита да подобри представянето си в предстоящите турнири

Източник: gong.bg