Джо Байдън положи клетва като президент на САЩ официално положи

...
Джо Байдън положи клетва като президент на САЩ официално положи
Коментари Харесай

Светът поздравява и гледа с надежда към новия стопанин на Белия дом

Джо Байдън постави клетва като президент на Съединени американски щати публично постави клетва като 46-ия президент на Съединените американски щати. Очаквано, международните реакции след прехвърлянето на властта във Вашингтон не закъсняха.

„ Пожелавам на президента Дож Байдън и на вицепрезидента Камала Харис триумф в проекта им да обединят американския народ и да изведат страната си от пандемията. Време е още веднъж да се съсредоточим върху нашите убеждения и да обновим връзките сред Европейски Съюз и Съединени американски щати. “, написа в Twitter ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел след встъпването в служба на Байдън.

По-рано денем ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен написа в обществената мрежа „ Този ден носи положителни вести: Съединени американски щати се завърнаха и Европа е подготвена още веднъж да се свърже със остарял и приближен сътрудник “

„ Клетвата на Джо Байдън ще носи изцелително обръщение към една надълбоко разединена нация и ще бъде обръщение за вяра в свят, който чака Съединени американски щати да се върнат в кръга на своите съидейници “, сподели тя от Брюксел, като добави, че след „ четири дълги години Европа има другар в Белия дом. “

Председателят на Европейския парламент Давид Сасоли уточни в изказване, че светът има потребност от мощна връзка сред Европа и Съединени американски щати. Той показва очакване за съдействие в опазването на природата, цифровизацията, битката с неравенството.

Британският министър председател Борис Джонсън съобщи в Twitter, че чака се неспокойствие да работи с новия президент на Съединени американски щати.

„ Поздравления за Джо Байдън, който постави клетва като президент на Съединени американски щати, както и за Камала Харис за историческото й стъпване в служба. Лидерството на Америка е жизненоважно по въпроси, които имат значение за всички ни, от климатичните промени до Коронавирус. Очаквам се неспокойствие да работя с президента Байдън “, написа Джонсън.

Congratulations to on being sworn in as President of the United States and to on her historic inauguration. America’s leadership is vital on the issues that matter to us all, from climate change to Коронавирус, and I look forward to working with President Biden.

— Boris Johnson (@BorisJohnson)
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР