Джо Байдън официално назначи за посланичка в Русия Лин Трейси,

...
Джо Байдън официално назначи за посланичка в Русия Лин Трейси,
Коментари Харесай

Назначиха рускоезична американка за посланик на САЩ в Москва

Джо Байдън публично назначи за посланичка в Русия Лин Трейси, служителка на Държавния департамент с дълготраен опит по съветските въпроси, съобщи Асошиейтед прес.

Трейси е актуалният дипломат на Съединени американски щати в Армения. От известно време беше ясно, че тя ще бъде номинирана за поста, само че се очакваше утвърждението на Русия.
-->
Номинираните за посланици би трябвало да бъдат утвърдени от страната хазаин според разпоредбите на дипломатическия протокол. Това е рутинна процедура, която обаче не може да се взима за даденост във времена на обтегнати връзки сред двете страни поради Украйна, задържането на американци в Русия и изказванията за съветска интервенция в изборите в Съединени американски щати.

Трейси, която приказва съветски, е била старши консултант по съветските въпроси в Държавния департамент и е била заместник-ръководителка на посолството в Москва. Предишният дипломат Джон Съливан напусна по-рано този месец поради влошеното здраве на брачната половинка си, която умря ден след връщането му.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР