Джипитата ще изпращат по имейла медицинските бележки, които учениците и

...
Джипитата ще изпращат по имейла медицинските бележки, които учениците и
Коментари Харесай

Преди старта на учебната година: Въвеждат електронни извинителни бележки за учениците

Джипитата ще изпращат по имейла медицинските бележки, които възпитаници те и родителите на децата в градините би трябвало носят след старта на новата образователна годна. Това излиза наяве от писмо на основния държавен здравен контрольор доцент доктор Ангел Кунчев до всички шефове на РЗИ-ата. По този метод ще се избегне скупчването на хора пред лекарските кабинети.

" С оглед запазване здравето на децата и попречване скупчване на родители и деца пред кабинетите на общопрактикуващите лекари в подтекста на актуалното разпространяване на SARS-CoV-2 и неговите разновидности в страната, предлагаме здравно-профилактичната карта на детето или ученика да се дава по длъжностен път от общопрактикуващия доктор на училищата/детските заведения (напр. по електронна поща), а при неспособност да бъде изисквана на книжен притежател от медицинските експерти в образователните и детските заведения до края на календарната 2021 година “, гласят насоките на доцент доктор Кунчев.

Така, в случай че някое джипи не може да изпрати здравната записка по електронен път, такава може да се показа на хартия, само че до края на 2021-а. Досега това се случваше в границите на седмица-две след 15-и септември.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР