Джим Ланзоне, главният изпълнителен директор на приложението за запознанства Tinder,

...
Джим Ланзоне, главният изпълнителен директор на приложението за запознанства Tinder,
Коментари Харесай

Лидерът на Tinder напуска, за да оглави бизнеса на Yahoo

Джим Ланзоне, основният изпълнителен шеф на приложението за запознанства Tinder, напуща компанията, с цел да заеме управителния пост в онлайн медийната компания Yahoo, предава Ройтерс, представена от Инвестор.бг.

Новината е оповестена по-рано през днешния ден от Yahoo. Само преди 10 дни Apollo Global Management приключи придобиването на Verizon Media, която има Yahoo, за 5 милиарда $.

Ланзоне застава на мястото на Гуру Говрапан, който управлява медийния бизнес на Verizon, а в този момент е старши консултант в Apollo.

За тези огромни промени в ръководството се приказва от седмици, написа TechCrunch.

Отделно от това компанията майка на Tinder - Match Group, разгласи Ренате Найборг за основен изпълнителен шеф на услугата за запознанства.

Найборг, която служеше като общоприет управител на Tinder за Европа. Близкия изток и Африка, е първата жена, която ще поеме управлението от раждането на Tinder през 2021 година

Ланзоне ръководи Tinder единствено 14 месеца. Преди това той прекара години в ръководството на CBS Interactive и заемаше разнообразни позиции в медии, и по-точно в цифрови медии, написа TechCrunch.

От своя страна, Найборг е млада, само че има опит в софтуерния бизнес, в това число е работила в Headspace, както и в Apple.

Назначаването на жена на поста основен изпълнителен шеф е огромна стъпка за Tinder и е опит за основаване на едно по-човешко лице на услугата, след години на спекулации за компанията и един от нейните съоснователи - Уитни Уълф-Хърд, която напусна и построи Bumble, по-насочена към дамите услуга за запознанства.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР