Джим Хакет, президент и изпълнителен директор на американската корпорация Форд

...
Джим Хакет, президент и изпълнителен директор на американската корпорация Форд
Коментари Харесай

Ръководителят на „Форд“ подаде оставка

Джим Хакет , президент и изпълнителен шеф на американската корпорация „ Форд Мотор “, има желание да се отдръпна. Това се показва в изказване, оповестено на уеб страницата на компанията.

Новият началник на „ Форд “ от 1 октомври ще бъде Джим Фарли, който в този момент е основен действен шеф на тази компания. Както е посочено в документа, през идващите месеци Хакет ще трансферира делата си на Фарли. Освен това до март 2021 година той ще остане като специфичен консултант. След това ще напусне компанията.

Хакет ръководи „ Форд “ от май 2017 година Бил Форд, ръководител на съвета на шефовете на корпорацията, изрази признателност към Хакет за " всичко, което е направил за модернизирането на „ Форд ". Той означи, че в този момент компанията има " безапелационни проекти за създаване на електрически транспортни средства и коли с самостоятелно ръководство ".

След оповестяването на смяната в управлението на „ Форд “, акциите на компанията в търговията с акции в Съединени американски щати набъбнаха с към $0,17 (2,47%) до $6,89.

„ Форд " е учреден през 1903 година и е със седалище в предградията на Детройт, Мичиган. Компанията се подрежда измежду най-големите производители на коли в Съединени американски щати.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР