Джейсън Тейтъм записа личен рекорд в плейофите с 50 точки

...
Джейсън Тейтъм записа личен рекорд в плейофите с 50 точки
Коментари Харесай

Тейтъм отбеляза 50 точки и Бостън намали изоставането си срещу Бруклин

Джейсън Тейтъм записа персонален връх в плейофите с 50 точки и Бостън употребява страхотното показване на нападателя за победа със 125:119 против Бруклин в мач от НБА. С триумфа в първото домакинство в серията, Селтикс понижиха изоставането си против Нетс на 1:2.

Атмосферата в залата бе наелектризирана, защото почитателите на Бостън освиркваха някогашната звезда на тима Кайри Ървинг при всяко допиране на топката, а Тейтъм нижеше панер след панер от всевъзможни позиции. След като вкара 50 точки и в плей-ин шампионата, той не блесна в първите два мача против Бруклин, само че го направи в третия.

Джеймс Хардън вкара 41 точки, а Кевин Дюрант добави 39 точки за Нетс, които губеха с 15 рано в мача и по този начин и не заличиха изцяло изоставането си.

Кауай Ленърд вкара 36 точки и Пол Джордж добави 29 за победа на ЛА със 118:108 против Далас, с което Клипърс скапаха дебюта на Лука Дончич в домашен плейофен мач. Тимът от западното брегове загуби два пъти вкъщи при започване на серията, само че към този момент изостава единствено с един мач от Маверикс.

Дончич вкара три тройки от първите си четири стрелби и в последна сметка приключи с 44 точки. Маверикс обаче изоставаха през цялата последна четвъртина и по този начин и не съумяха да съкратят пасива си, а Маркъс Морис се погрижи това да не се случи с три тройки пред скамейката на домакините.

Трей Йънг вкара 21 точки и записа 14 асистенции в първия си домашен мач в плейофите и Атланта надделя със 105:94 Ню Йорк. Двата тима играха пред 15,743 души и Хоукс поведоха с 2:1 преди второто си следващо домакинство в неделя.

Jayson Tatum is the first player to score 50+ points in the since Isaiah Thomas' 53-point game in May of 2017.
— NBA History (@NBAHistory)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР