Джейсън Момоа покори върха на света в последните няколко седмици.

...
Джейсън Момоа покори върха на света в последните няколко седмици.
Коментари Харесай

Джейсън Момоа – Мокър женски сън

Джейсън Момоа покори върха на света в последните няколко седмици. На 39 години той е звездата на филм №1 на планетата за месец януари “Аквамен ”, а преди дни беше разгласен и за най-красивия мъж в света за 2018-а година в ранглиста, формирана от “TC Candler ”. Момоа е със разбъркан генезис, внушителна физика и голям капацитет да стане една от най-големите холивудски звезди на своето време. Популярността му пораства прогресивно и той става все по-глобално различим, а картинки и колажи с героя му от “Аквамен ” наводниха Интернет и го трансфораха в поп-културна сензация. За милиони дами той е материализиран влажен сън.

Мокра е и комиксовата екстраваганца и суперпродукция, която затвърди репутацията на артиста като скъпо екранно богатство. С Джейсън Момоа като лице и тяло на международния мегахит, “Аквамен ” към този момент мина психическата граница от над един милиард $ доходи от продадени билети в целия свят. В България фентъзи екшън спектакълът също господства класациите и към този момент има над 100 хиляди фенове и един милион лв. доходи като продължава да се върти по кината. “Аквамен ” няма конкуренция през януари. Ето го и сюжета: “Полу-човек, полу-Атландец, Аквамен е предан войник, който научава, че е законния правоприемник на подводното кралство, като в това време се усеща отритнат и от двата свята. В света на хората той е Артър Къри, отгледан от татко си Том. В същото време, той е и първороден наследник на кралица Атлана. Неговото битие би трябвало да е причина за съгласие сред двата свята, само че обединяването им зависи от дейностите му. В “Аквамен ” настава този миг. С общи старания Джеймс Уан и Джейсън Момоа съумяват да пренесат на огромния екран паметния воин на DC, като отдават респект на истинския комикс, и в това време го премислят за актуалната аудитория. ”

Закономерно Джейсън Момоа оглави упоменатата ранглиста на 100-те най-красиви мъже. Този път Леонардо ди Каприо бе на на последно място. Класацията на най-големите красавци за 2018 година е формирана от “TC Candler ”, а френския модел Тилан Блондо прави компания на Момоа с купата за най-красивата жена в света. Тези класациите са допустимо най-демократични и се дефинират от зрителско гласоподаване.

Класацията датира от 1990 година. Организаторите се хвалят, че това е най-разнообразното гласоподаване, а видеоклиповете с оповестяването на спечелилите са гледани два милиона пъти за броени дни.

Момоа е основна част от обединената комиксова кино галактика на “ДиСи ”. Той се изяви в предходната мегапродукция “Лигата на справедливостта ”. Филмът събира най-популярните супергерои от портфолиото на компанията, отпред със Супермен и Батман. Там е и “Аквамен ”.

Режисьор на “Лигата на справедливостта ” е Зак Снайдър, а сюжетът е написан от на Крис Терио ( ”Арго ”). В функциите са Хенри Кавил (Супермен), Бен Афлек (Батман), Гал Гадот (Жената чудо), Рей Фишър (Киборг), Джейсън Момоа (Аквамен), Езра Милър (Светкавицата), Ейми Адамс (Лоис Лейн), Амбър Хърд (Мера), Уилям Дефо (Нуидис Вулко), Дж. К. Симънс (комисар Гордън) и още доста други.

След триумфа и на независимия “Аквамен ” е несъмнено, че Джейсън Момоа още дълго ще играе тази роля. Преди години той се опитва в нова версия на “Конан Варварина ”, снимана в България, само че филмът се провали и кариерата му изглеждаше в застой. Сега той е на върха на хранителната верига в Холивуд.

Джейсън Момоа е роден на 1 август 1979 година в Хонолулу само че живее и израства в Норуок, Айова отгледан от майка си. Баща му е радикален хаваец, а майка му е германка с ирландски и индиански генезис. Той е племенник на известните хавайски сърфисти Браян и Ръсти Киеуана. Момоа е висок 193 сантиметра и впечатлява с масина и релефна мускулатура.

През 1998 година Момоа се звръща в Хаваи, където е видян от интернационалния дизайнер Такео (Takeo), което оказва помощ за започването на кариерата му като модел. През 1999 година Джейсън печели състезанието “Модел на годината на Хаваи ”.

Дебютът му като артист е през 1999 година в ролята на Джейсън Йоан в сериала “Спасители на плажа ”. През 2014 година прави дебюта си като режисьор, сценарист и продуцент на пълнометражен филм в продукцията “Път към Палома ”, в която играе и основна роля. Други известни негови функции са тези на хал Дрого в сериала “Игра на тронове ” и Ронан Декс в “Старгейт Атлантис ”.

След приключването на четвърти сезон на “Старгейт Атлантис ”, Джейсън Момоа взема решение да подстриже раста прическата, която е станала толкоз тежка, че му предизвиква болки в главата и врата, изключително при снимането на екшън-сцените в които се изисква доста повече придвижване. С естествена коса той наподобява доста по-добре и кариерата му потегля нагоре.

Ожени се за 12 години по-възрастната екранна дива Лиза Бонет


Милиони дами обожават Джейсън Момоа, само че неговото сърце е заето. Той е женен за 12 години по-възрастната от него екранна дива Лиза Бонет. На 27 юли 2007 година Бонет ражда първото им дете – щерка на име Лола Йолани Момоа. На 15 декември 2008 година се ражада и второто им дете, момче с екстравагантното име Накоа-Уолф Манакауапо Намакаеха Момоа. Събитието е оповестено за пръв път от майката на Джейсън Момоа във фен-форума на формалния уебсайт на артиста. Тя споделя, че Накоа значи “воин ”, Нама значи “сила/дух ”, Кау – “дъжд ” и По – “тъмнина ”, което се отнася за времето през което е родено момченцето – при доста неприятни метеорологични условия в Лос Анджелис. Фамилията Намакаеха идва от семейството на татко му.

За него


Перфектен е за ролята в „ Аквамен “


Джейсън е прелестен другар и сътрудник. Перфектен е за ролята в “Аквамен ”. Сигурна съм, че дружно може да създадем нещо особено с комиксовата галактика на “ДиСи ” и да разадваме почитателите. Безкрайно съм щастлива от триумфа на “Жената знамение ” и “Аквамен ”. Нямам самообладание още веднъж да работим дружно. Да снимаш великански и зрелищни комиксови филми с доста специфични резултати е ужасно занимателно. Но Джейсън може да бъде и сериоцен артист.

Гал Гадот, актриса и модел


Притежава неповторимо лъчение и голямо сърце


Джейсън от дълго време е потвърдил себе си като артист с голям капацитет и в този момент справедливо се радва на триумфа на “Аквамен ”. До огромна степен той е в основата на този шлагер. Да работя с него беше наслаждение. Джейсън има неповторимо лъчение с голямо сърце. Цялата му кариера е пред него и аз му поисквам той да взе участие в още доста стойностни и качествени филми, които да се увенчаят с триумф.

Амбър Хърд, актриса


Джейсън е бъдещето на Холивуд


Джейсън Момоа е един от най-талантливите артисти на своето потомство. Той е родена звезда. Няма по-добър избор за “Аквамен ” от него. Той е бъдещето на Холивуд. Именно реализатори като него ще поведат новата вълна от надарени звезди. В “Лигата на справедливостта ” той потвърди, че на него може да се разчита да взе участие като еднакъв с най-големите звезди на планетата. Тепърва ще чуваме за него и ще го гледаме в големи и ужасно сполучливи филми.

Зак Снайдер, режисьор, продуцент и сценарист
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР