Джейми Даймън, изпълнителен директор на JPMorgan Chase © Brian Snyder

...
Джейми Даймън, изпълнителен директор на JPMorgan Chase © Brian Snyder
Коментари Харесай

JPMorgan Chase отчете добро първо тримесечие

Джейми Даймън, изпълнителен шеф на JPMorgan Chase

© Brian Snyder Още по тематиката
Отнесени от борсовия ураган

Корекцията на интернационалните борсови пазари сви доходността на взаимните фондове в България
13 апр 2018
HSBC ще употребява изкуствен интелект против прането на пари

AI за пресяване на големи количества данни също предлага опция за икономисване на пари
11 апр 2018
Американски и канадски банки усилват финансирането в " мръсните " изкопаеми горива

Китайските и европейските финансови институции постепенно се отдръпват от бранша
3 апр 2018
Американските банки 10 години след началото на рецесията

Инвеститорите са по-позитивно настроени за бранша, макар че той може би към този момент е осъществил най-големите си облаги
18 мар 2018 JPMorgan Chase регистрира положително първо тримесечие, въпреки леко да изостава от упованията на финансовите анализатори, оповестява Reuters.

Разминаването сред действителните и прогнозните финансови резултати се дължи на спад в приходите от капиталово банкиране, който частично е обезщетен от растеж в приходите от търговия с акции и по-високите лихвени проценти.

Приходите от капиталово банкиране на JPMorgan Chase са намалели със 7%. След публикуването на финансовите резултати акциите на банката, която е и най-голямата по активи в Съединени американски щати, регистрираха спад от близо 1%, като след това обаче възвърнаха цената си, запазвайки растежа от към 33%, осъществен през последните 12 месеца.

Финансовите резултати JPM Quotes by TradingViewПриходите на банката за първото тримесечие на годината са достигнали 28.52 милиарда $, което е растеж от 10% по отношение на първото тримесечие на 2017 година Оперативната облага на банката е достигнала рекордните 8.71 милиарда $, или с 35% повече от същия интервал на предходната година. Печалбата на акция e 2.37 $, което съставлява растеж от 44% по отношение на първото тримесечие на 2017 година

Разходите на банката са останали относително уравновесени през последната една година, като разноските по активността са нарастнали до 16 милиарда $ от 14.98 през първото тримесечие на 2017 година, или с към 5%. Този растеж в дребна степен е бил обезщетен от по-ниските наличия за кредитни загуби, които са се свили до 1.16 милиарда $, или 1.31 милиарда $ една година по-рано.

От банката подчертаха въздействието на промените на президента Тръмп върху бизнес климата в Съединени американски щати и чувствителността на капиталовите банки към тези промени. Намаляването на данъчните ставки инициира минибум, като вложенията и надлежно нуждата от финансиране доближиха рекордно високи равнища. В резултат на това кредитните институции усилиха размера на заемите, което в композиция с високите лихвени проценти оказа позитивен напън върху приходите на банките. Данъчната промяна оказа и директен резултат върху данъчните разноски на банките, като в тази ситуация на JPMorgan Chase данъкът върху приходите е намалял с 8.6% на годишна база, достигайки 2.56 милиарда $.

Приходите от търговия с принадлежности на финансовите пазари са нарастнали с 7%, като водещо място в това отношение заема звеното за търговия с акции, чиито доходи са нарастнали с 26%.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР