Джери Надлър, председателят на Комисията по правни въпроси към Камарата

...
Джери Надлър, председателят на Комисията по правни въпроси към Камарата
Коментари Харесай

Конгресът на САЩ поиска пълния доклад на Мълър до 1 май

Джери Надлър, ръководителят на Комисията по правни въпроси към Камарата на представителите на Съединени американски щати, издаде призовка за цялостно и без редакция предаване на отчета на специфичния прокурор Робърт Мълър , разследвал акцията на Доналд Тръмп и съветска интервенция на изборите през 2016 година, написа " Гардиън ".
 Тръмп жигосах измислиците в отчета на Мълър
Тръмп жигосах измислиците в отчета на Мълър

Има изказванията по мой адрес от избрани хора в откачения отчет на Мълър

Призовката не е единствено за " цялостния и нередактиран " отчет , само че и за всички съпътстващи го документи, в това число показаните пред огромно жури доказателства. Демократът от Ню Йорк съобщи, че информацията е нужна, " с цел да се вземат осведомени решения " какво ще последва.

Ръководената от Надлър комисия, която има пълномощия да стартира процедура по импийчмънт, гласоподава при започване на април за разрешаване издаването на призовка за даване на цялостния отчет , откакто основният прокурор Уилям Бар очерта категории, които има намерение да не разкрива пред обществото.
 В отчета на Мълър няма доказателства за интервенция на Русия, разгласи Москва Обновена
В отчета на Мълър няма доказателства за интервенция на Русия, разгласи Москва

Лавров акцентира, че няма нищо в документа, което да " притегля внимание "

Мълър приготви отчет от 448 страници след близо двегодишно следствие. В него се заключава, че не е достигнато до извънредно решение дали президентът е попречил правораздаването. Но в отчета се изброяват близо дузина случая, при които Тръмп се е опитал да спре следствието или да повлияе на очевидци . Мълър цитира правни ограничавания, които не разрешават на правосъдното министерство да упрекна сегашния президент във възпрепятстване на правораздаването. Главният прокурор предлага окончателното решение да е на Конгреса.

Демократите се заканиха да продължат да проверяват Доналд Тръмп ден след публикуването на отчета.
 Тръмп се опитал да уволни Мълър през 2017 година
Тръмп се опитал да уволни Мълър през 2017 година

Нови разкрития към Белия дом

Малко след разгласяването на отчета Надлър означи, че отчетът включва " притеснителни доказателства, които обвързват президента Тръмп с възпрепятстване на правораздаването " и че " отговорността в този момент лежи върху Конгреса да държи президента виновен за дейностите ".

Сега Надлър упорства основният прокурор Уилям Бар да съобщи всички документи и материали на Мълър. Крайният период е 1 май - ден преди Бар да бъде разпитан от Конгреса.
 Тръмп не е попречил правораздаването, няма сговор с Русия, удостовери основният прокурор Обновена
Тръмп не е попречил правораздаването, няма сговор с Русия, удостовери основният прокурор

Докладът на Мълър ще бъде оповестен

Комисията по правни въпроси желае всички документи по време на 22-месечното следствие, основани от 19 прокурори и съвсем 40 проверяващи. Те може да са в размер на повече от 1 милион страници.

Екипът на Мълър е разпитал 500 души и е издал повече от 2800 призовки, получил е стотици решения на съда, позволяващи подслушване и инспекция на връзки.
 Пуснаха дълго чакания отчет на Робърт Мълър
Пуснаха дълго чакания отчет на Робърт Мълър

Ведомството разгласява редактирана версия на " Доклад от следствието на съветска интервенция на президентските избори 2016 "

Бар може да реши да не удовлетвори настояването, което значи, че комисията ще би трябвало да се обърне към съда призовката да стане насилствена. Има възможност казусът да доближи до Върховния съд.

В известие Надлър разгласи, че е подготвен да работи с правосъдното министерство за реализиране на рационално решение , само че предизвести, че няма да одобри обстановката, която " оставя по-голямата част от Конгреса на мрачно ".

Републиканците не са съгласни с оценката, че Конгресът би трябвало да продължи да проверява там, където Мълър не е ревизирал.
 Свършено е с президентството ми, прецакан съм, уплашил се Тръмп
Свършено е с президентството ми, прецакан съм, уплашил се Тръмп

Това излиза наяве от оповестения по-рано през днешния ден отчет на Мълър

" Демократите желаят да продължат да търсят мислени доказателства, които да поддържат изказванията им, само че просто не са там. Време е да продължим напред ", съобщи водачът на малцинството в Камарата на представителите Кевин Маккарти.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР