Джентълменското споразумение“ между ГЕРБ и ПП за съставяне на ротационно

...
Джентълменското споразумение“ между ГЕРБ и ПП за съставяне на ротационно
Коментари Харесай

Бесни и възмутени, източници до Борисов казаха съдбата на „Джентълменското споразумение“

„ Джентълменското съглашение “ сред ГЕРБ и Политическа партия за сформиране на ротационно държавно управление, по всяка възможност ще бъде разтурено, написа „ Епицентър “, базирайки се на свои източници, близки до Борисов.
След пуснатия през вчерашния ден от Радостин Василев запис обстановката сред двете партии към този момент е друга. В ГЕРБ зрее всеобщо неодобрение и яд от думите на Кирил Петков и Асен Василев.
Хората на Бойко Борисов били възмутени, че Асен Василев се заканвал „ законно или нелегално “ да изчегърта както службите, по този начин и фрагментите на ГЕРБ от властта.
Възмущение има и към думите на Асен Василев, че те, „ Продължаваме промяната “, желали да проведат локалните избори с тяхно Министерство на вътрешните работи. Герберите били гневни и поради унизителното отношение на Политическа партия към Мария Габриел.
“Доверието сред нас е счупено “, съобщи тази заран пред bTV Росен Желязков, който изиска Габриел да вземе втория мандат като кандидат-премиер. Това било първа стъпка към възвръщане на доверието сред двете партии.
Желязков настоя да се промени и формулата на кабинет, който да е експертен и в него да не влизат политически лица.
От Политическа партия изрично отхвърлят тази подадена ръка. Лена Бориславова съобщи пред БНР, че изключва опция за смяна в постигнатата до момента договореност.
„ Това е безочливост “, обявиха депутати от ГЕРБ. Според тях Бойко Борисов ще продължи да натиска за сформиране на държавно управление с Политическа партия, само че болшинството от управлението на ГЕРБ са изрично срещу.
Много мощни гласове с тази позиция са на Десислава Атанасова, Делян Добрев, Тома Биков.
Знаков е и постът на Деница Сачева, която също декларира, че политически водачи нямат място в предстоящ кабинет. Позициите на ГЕРБ се отхвърлят от Политическа партия, което значи че Кирил Петков и Асен Василев съзнателно тласкат страната към избори.
„ Бойко Борисов направи всичко, с цел да има кабинет, направи доста отстъпления и взаимни отстъпки, само че достолепието на партията не може да бъде заложено на карта, защото, в случай че приемем това държание на Политическа партия, с ГЕРБ е свършено “, акцентира народен представител пред „ Епицентър “.
Ако доверието сред двете партии не бъде възвърнато, а това сега не се вижда, по-добре да не сформираме държавно управление, загатна сутринта Росен Желязков.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР