Дженсен Хуанг заяви интерес към производствените възможности на Intel(снимка: Nvidia) Nvidia

...
Коментари Харесай

Nvidia с интерес към производство на чипове с Intel


Дженсен Хуанг съобщи интерес към индустриалните благоприятни условия на Intel
(снимка: Nvidia)

Nvidia демонстрира интерес да изследва по какъв начин може да употребява Intel за производството на своите чипове, сподели основният изпълнителен шеф Дженсен Хуанг по време на диалог с кореспонденти в сряда.

„ Те имат интерес ние да използваме техните фабрики. Ние сме доста заинтригувани да проучим тази възможност”, сподели Хуанг пред. Но добави, че полемиките за заводите лишават доста време, защото става въпрос за консолидиране на вериги за доставки.

В началото на предходната година Intel, която създава най-вече създадени от нея чипове, реши да разшири бизнеса си с производството на чипове, проектирани от други компании. Това е бизнес не с чипове, а с индустриални бази всъщност.

Не след дълго стана ясно, че Qualcomm и Amazon.com ще бъдат първите клиенти на „ заводския бизнес” на Intel. Главният изпълнителен шеф на Intel Пат Гелсингър сподели след чуване в Сената на Съединени американски щати, че компанията е „ разчувствана от интереса към потреблението на заводските ни възможности”.
още по темата
По думите на мениджъра, в тази ситуация няма съответни периоди. Гелсингър удостовери, че компанията е в развой на „ настоящи дискусии” с Nvidia.

„ Сигурна съм, че той се интересува от повече възможности… и не му коства нищо да каже това”, сподели анализаторът на Bernstein Стейси Расгон по отношение на мненията на Хуанг. „ Но [твърдението] не споделя нищо за това по какъв начин в действителност ще наподобява [партньорството], когато се споразумеят”.

В момента по-голямата част от чиповете на Nvidia се създават от Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSMC). Хуанг разяснява, че „ да си цех с калибъра на TSMC не е за хора със слаби сърца”. Той добави, че това изисква смяна в културата, с цел да се обезпечат освен процеси, само че и услуги.

Запитан дали не се тормози да работи с съперник като Intel, Хуанг съобщи, че доверието и работата с сътрудници от промишлеността е основно и Nvidia си партнира с доста компании, в това число Intel, отдавна. „ Intel знае нашите секрети от години”, сподели той.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР