Джендърът и еко-директивата едва ли особено вълнуват някого извън затлъстялата

...
Джендърът и еко-директивата едва ли особено вълнуват някого извън затлъстялата
Коментари Харесай

Георги Атанасов: Шайката и прокуратурата готвят мека „гражданска война“

Джендърът и еко-директивата надали изключително вълнуват някого отвън затлъстялата номенклатура в Брюксел и в близост. Сега за нас като нация и общество е значимо да си дадем сметка за това, че Шайката на Борисов и Прокуратурата Ни готвят мека „ революция “.

Впрочем, какво беше това „ революция “? Накратко – цялостен спор вътре в една национална общественост. Слава богу, сега от сюжета се изключват рискови идеологически борби с патрони и човешки жертви, тъй като конюнктурата е доста по-различна спрямо драмата на България в интервала 1918-1944, да не приказваме за Русия сред 1917-та и 1920-та или за Корея, Виетнам, Индонезия, Конго, Гърция, Чили и така нататък в по-близки времена. Нашенската „ революция “ се обрисува да бъде мека, безкръвна, само че не по-малко съдбовна, защото става въпрос за посоката на страната към реституция или към цивилизация.

Няма какво да го увъртане по … герджиковски или да се вършим да паднали от Марс. Шайката и персоналната й Прокуратура са мобилизирани за грандиозна опозиция под мотото „ Зад нас е Москва! “, т.е. Банкя! А съотношението на силите никак не е оптимистично за Промяната. Какво демонстрира бързият разбор за ресурсите от двете страни на фронта?

Кирил Петков, Асен Василев и възможната държавна Коалиция ще разчитат на изпълнителната власт и бюджета, на нежното парламентарно болшинство и на негласната поддръжка на президента Радев, която обаче е имагинерна големина. В същото време насреща са „ бухалките “ на Гешев и Цацаров, Чиновническата партия, локалните феодали, бизнес-клиентелата, 80 % от бойковите медии, в това число „ публичните “, ЦИК, Съвет за електронни медии, синдикати, работодатели и така нататък Не на последно място и силови структури от котилото, произвело тогавашния „ лейтенант “ от СИК, сменил достойната Пожарна със сивия бранш на мутрите…

Балансът на силите е на кантар, изключително в случай че вземем поради на практика безконтролната Прокуратура и неналичието на действителен късмет за конституционно болшинство в полите на блудницата Темида. Не инцидентно всеки ударен ход на Промяната стремително е последван от контраатака на корпоративно-партийното „ държавно обвиняване “, употребявано от групировката ГЕРБ за шантаж, заплашване и „ чадър “.

Достатъчно е да си спомним какво се случи след дейностите на Министерство на вътрешните работи против престъпния избор и по какъв начин ден преди втория президентски тур ни в чеп, ни в ръкав бе импортирано обвиняване против „ съветския разузнавач “, пенсионирания полковник Иван Илиев, събирал отрязъци от вестници за нашата бутафорна войска и обществените задължения към НАТО?! Да не приказваме за по-крупни афери като ББР, ДКК, „ Автомагистрали “ и така нататък Тоест, на всички места, където „ кирчовците “ пипнат по-здравно ще последва ответен удар от „ гешевците “…

Същото с цялостна мощ важи и за Петата колона на Чиновническата партия, охранена до спукване от Бойко Борисов, която от всеки писалищен молив ще кове смъртоносно оръжие против Промяната. Особено, в случай че стартира редуциране на чудовищно раздутата администрация от над 300 000 индивида, както загатна Асен Василев. При сходно развиване електоратът на Шайката ще изпадне в нервност. Няма да стои със скръстени ръце и бизнес-клиентелата, привикнала за лапа милиарди по „ публични поръчки “ и евро-далавери. В симбиоза с локалните феодали от ГЕРБ и Движение за права и свободи, контролиращи 80 % от територията на родината. Бедна ни е фантазията какво ги чака „ дребните хора “ по градчета, села и махали! Спомените за Българска социалистическа партия, Съюз на демократичните сили, Национална движение „Симеон Втори" ще ни се сторят като сантиментален сън…

Вероятно ви е направило усещане, че за първи път в процеса на Прехода „ свободните медии “ вървят не след спечелилите, а след победените? За „ мисирките “ от всички джендъри като че ли не е настъпил нито Девети септември, нито Десети ноември. Те си знаят Началника и нищо друго?! И по какъв начин другояче, откакто забележителна част от ефирите и вестниците дължат своето оцеляване на финансовите порции, обезпечавани от Бойко Борисов посредством държавна, общинска, корпоративна и евро реклама. Нито един различен министър председател до момента след рухването на Тодор Живков, нито Андрей Луканов, нито Филип Димитров, нито Жан Виденов, нито Иван Костов, нито Симеон Сакскобургготски, нито Сергей Станишев, нито Пламен Орешарски, не си бе разрешил толкоз цинично да пазари и корумпира медии, администрация, бизнес, Темида, просвета, спорт и всичко останало. Ето за какво меката „ революция “ ще бъде твърда, въпреки и без пукотевица, но кой знае?

Единственият късмет за победа на Промяната е безпощадната, желязна Метла по отношение на Шайката и нейните пипала, метастази и креатури. За Висш съдебен съвет, Прокуратурата и „ компанията “ на Цацаров не ми се мисли! Две години преди общинските избори „ Дондуков “ №1 е задължен да удари с цялата мощност на изпълнителната власт върху локалните феодали на ГЕРБ. Едно крепко държавно управление, което държи Хазната и Министерство на вътрешните работи, постоянно ще откри цаката на районната Мафия. А офанзивата би трябвало да стартира от София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора. От нелепата даскалица Фандъкова, трансформирала столицата в сметище, през баскетболиста Зико под тепетата и нататък към нечувания наглец край морето с чисто българската фамилия Портних…

И още – незабавна проверка и отменяне на рекламните и сходните контракти, обезпечени от Бойко Борисов за медийните Му свирки, които без пари бързо ще си подвият насраните опашки. Плюс разформироване и нова процедура за ЦИК, Съвет за електронни медии, КЕВР, Комисия за защита на конкуренцията, „ Информационно обслужване “ и така нататък по веригата на марионетките, циментиращи досегашната Диктатура. А може би Разчистването би трябвало да стартира от финансовите стожери на Бойковата Система, като „ строителите “ на менте автомагистрали и ликвидаторите на БМФ, налазили пристанищата във Варна и Бургас плюс летище София. Трябва ли да отивам към футбола, перверзен до мъка от същите „ гелосани “ аферисти от най-близкото крими-каре на Бойко Борисов?

Георги Атанасов
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР