Джъстин Тимбърлейк продаде целия си музикален каталог на компания, подкрепяна

...
Джъстин Тимбърлейк продаде целия си музикален каталог на компания, подкрепяна
Коментари Харесай

Джъстин Тимбърлейк продаде целия си музикален каталог за над 100 млн. долара

Джъстин Тимбърлейк продаде целия си музикален азбучник на компания, подкрепяна от Blackstone, присъединявайки се към поредност от звезди, които неотдавна продадоха музикалните си права за огромни суми.

Базираната в Лондон Hipgnosis Song Management разгласи, че е придобила правата за всичките 200 песни, написани от него или в съавторство с други реализатори. Сред тях са шлагери номер едно в класациите, като " SexyBack ", " Can`t Stop the Feeling " и " Mirrors ".

Сумата на договорката не е оповестена, само че съгласно източници тя надвишава 100 милиона $, написа " Уолстрийт Джърнал ".

Музикалната сбирка на Тимбърлейк обгръща интервал от над 20 години. Певецът става прочут през 1995 година като член на групата NSYNC. След интернационалния триумф на бандата, той се впуска в солова кариера, която включва 5 студийни албума и 40 сингъла.

Отнелоо му е повече от година, с цел да приключи продажбата, съгласно изпълнителния шеф на Hipgnosis Мерк Меркуриадис, и тя е част от възходящата наклонност мегазвезди да продават своите музикални права. Между тях са Боб Дилън, Брус Спрингстийн, Нийл Йънг и Стиви Никс.

41-годишният Тимбърлейк е по-млад от другите музикални икони, които са сключили сходни покупко-продажби. Той обаче не е единствен от младото потомство, което се договаря с Hipgnosis. Дуото " The Chainsmokers " продаде своя азбучник на компанията през 2019 година, а Шакира подписа договорка с Hipgnosis през януари. Други реализатори, сключили покупко-продажби с Hipgnosis, са " Red Hot Chili Peppers ", " Journey " и други

Договорът на Тимбърлейк покрива единствено авторските му права и включва единствено песните, които той персонално е написал. Той е и създател на песни за други реализатори като Риана и Мадона.

Източник:БГНЕС

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР