Джак Ма, основателят на най-големият сайт за онлайн продажби в

...
Джак Ма, основателят на най-големият сайт за онлайн продажби в
Коментари Харесай

Защо не забогатяваме? И как да променим това

Джак Ма, създателят на най-големият уебсайт за онлайн продажби в Китай и най-богатия човек в Азия, знае едно и две неща за замогването. Ма, на процедура е осъществил " американската фантазия ", въпреки и в " китайски вид ".

Не си мислете обаче, че му е било елементарно. Започнал от нулата, като преподавател по британски език, Ма, не един път е бил отхвърлян. Той обаче, в никакъв случай не се е отказал.

Според Джак Ма да се откажеш е " най-големият неуспех ". Ако се осмелиш да се пробваш, направиш най-хубавото на което си кадърен, то към този момент си съумял, без значение от резултата, счита Ма. Подобно на множеството водачи и Ма счита, че хората се учат в най-голяма степен от своите неточности и компликации.

В книгата " Защо не забогатяваме? И по какъв начин да променим това... " съм се опитал просто и систематично да обобщя финансовите правила, съгласно които да живеете и спазването, на които е значимо, въпреки и не задоволително изискване, с цел да тръгнете по пътя към финансовата самостоятелност. А ето и някои от главните правила, които съм показал:

Можете да поръчате книгата от ТУК
Живейте под опциите си
С този принцип започнах тази книга, и то неслучайно. Ще го повторя още веднъж, с цел да може да го запомните добре. Повтаряйте си го, до момента в който вникнете в същността му и не започнете да го следвате естествено и от единствено себе си.

Основният принцип тук е следният: Ако не можете да си позволите покупка с налични средства без използването на заем, просто не я правете. Ще се изненадате какъв брой ще спестите от " нерализирани покупки ", които най-вероятно по-късно към този момент ще сте осъзнали, че не са ви били нужни.

Не забравяйте правилото на Парето, който може да се перифразира в тази ситуация - 20% от покупките които вършиме, носят 80% от удовлетвореността ви. Или казано по различен метод, можете да спестите огромна част от разноските си, без това да ви прави по-малко щастливи.

Ако приходът ви е 25 000 лв. годишно, живейте по този начин, като че ли е 15 000 лв..
Избягвайте " неприятните " и скъпи заеми, запознайте се с различната им цена
Не всички заеми са идентични. Някои са по-лоши от други. В графата най-лоши заеми влизат кредитните карти, заемният капитал от брокера ви (ливъридж), заемите от заложни къщи, потребителските заеми и други

Няма да се лъжем, заемите постоянно са наложителни. Трябва обаче, добре да обмислите защо ще ги ползвате. Защото различната цена на един жилищен заем или нов автомобил на погашение, е достъпът ви до финансиране на вашите бъдещи хрумвания.

А такива неимоверно ще се появят изключително, в случай че се отличавате с упоритостта, присъща на всички хора, които са съумели и забогатели.
Плащайте първо на себе си
Тайната за замогването - в лицето на правилото " Плащай първо на себе си ", не е нова и е оголен още в антична финансова алегория. Автоматизирайте процеса на икономисване, с цел да ви е по-лесно и да не го мислете. Да плащате първо на себе си, ще ви научи на дисциплинираност, а дисциплината - е може би втория най-съществен аршин за триумф (каквото и да правите), след постоянството.
Инвестирай рационално
Поставете си реалистични капиталови цели. Инвестирайте дълготрайно или с небосвод " безкрайност ". Избягвайте непотребните опасности. Не се поддавайте на модерното и не се подмамвайте от " свръхтъргуване ". Не си мислете, че сте по-умен от всички останали и можете да биете пазара непрестанно за един по-дълъг интервал от време. Следвайте прецизно и дисциплинирано, авансово избрани тактика и проект за търговия, не се водете от егото си. Учете се от триумфа на великите вложители...

Това са единствено част от набелязаните в тази книга линии във връзка с вложенията.

 Снимка 310939
Подобрете финансовите си познания
Прочетете повече за вложенията в акции, взаимни фондове и недвижими парцели. Пример: спестените 4 лв. за кафе на открито, са към 80 лв. на месец или 960 лв. на година.

Инвестирани, тези пари, за 25 години, при междинна рентабилност от 8% (каквато е доходността на необятния щатски показател S&P 500 за последните 50 години) биха се трансформирали в сумата от 75 796 лв.. Основно с помощта на най-хубавия Ви другар - комплицираната рента. Не е неприятно, нали?

Научете повече за вложението, от уеб страницата за безвъзмездни образования Trading101.eu, или се запишете на самостоятелен курс за трейдъри.
Инвестирайте в себе си
Ако имате дребен капитал, това, което можете да извършите най-добре с него, е да го инвестирате в себе си. Това е инвестицията с най-голяма възвръщаемост, която ще ви се отплаща под формата на по-висок приход през целия ви живот. А този по-висок приход, ще се олихвява със комплицирана рента...
Погрижете се за старините си
Колкото по-рано, толкоз по-добре. Както ще научите от книгата - " Защо не забогатяваме? И по какъв начин да променим това... ", човек стартирал да икономисва за старини сред 25 и 35 годишна възраст, ще има, когато се пенсионира, повече от този, стартирал да пести от 35 до 65 годишна възраст при заделяне на същата сума.
Мислете за това какво ще ви направи в действителност благополучен
Материалните покупки няма да ви създадат щастливи най-малко в дълготраен проект. Припомняйте си това идващия път, когато си купите нещо, от което нямате потребност в реалност.
Четете книги
Това е една от тайните на Бъфет. Бъфет не един път и два пъти е споделял, че чете доста, чете непрестанно, колкото и да е натоварено всекидневието му. Неговата " дясна ръка " - Чарли Мънгър, също чете не по-малко... А дали това няма нещо общо със забележителния триумф на двамата гениални вложителя?

Ако желаете да научите още за нещата, които ни пречат да забогатеем и по какъв начин " да тръгнете по пътя към благосъстоянието ", то можете да извършите това, като си поръчайте книгата от тук.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР